avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA cu pasaportul?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA cu pasaportul?

Buna ziua,

Sunt plecata de ceva timp din tara. Si anul acesta, in martie mi-a expirat buletinul. M-am dus la ambasada si mi-am facut un nou pasaport. Era f greu sa fac un alt bulletin ptr ca contractual casei era in Romania. Peste cateva saptamani ma duc acasa, si vreau sa imi fac si CI. Dar pana se elibereaza noua CI, trebuie sa inchei o polita Rca si sa fac ITP-ul masinii. Pot sa fac astea cu pasaportul, care este in termen de valabilitate? Pentru ca eu stiam ca pasaportul este tot act de identitate...dar nu am adresa pe el, si nu stiu daca este important in acest caz.
Plus, la ce ar trebui sa ma astept de la |Politie, in conditiile in care ma duc atat de tarziu sa imi innoiesc CI?Sunt 5 luni de cand mi-a expirat...dar credeti-ma ca nu am avut de ales...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancajorovlea , utilizator 20:49, 22 Iulie 2014
ancajorovlea a scris:

Pot sa fac astea cu pasaportul, care este in termen de valabilitate? Pentru ca eu stiam ca pasaportul este tot act de identitate...dar nu am adresa pe el, si nu stiu daca este important in acest caz.
Plus, la ce ar trebui sa ma astept de la |Politie, in conditiile in care ma duc atat de tarziu sa imi innoiesc CI?Sunt 5 luni de cand mi-a expirat...dar credeti-ma ca nu am avut de ales...

Pasaportul este document de calatorie, nu act de identitate, nu stiu daca il puteti folosi pentru incheierea RCA sau pentru efectuarea ITP. O sa mut acest subiect in sectiunea dedicata politelor de asigurare.

La Evidenta Persoanelor nu riscati decat o eventuala amenda care poate fi intre 40 si 80 de lei.
Nu cred ca va fi un impediment daca prezentati pasaportul la incheierea politei RCA si efectuarea ITP. Explicati de ce nu aveti CI si va legitimati cu pasaportul.
La politie veti plati o amenda intre 40 si 80 lei pentru faptul ca nu v-ati prezentat in timp legal sa va preschimbati actul de identitate.
Va multumesc pentru raspunsuri. Am spus deja de ce nu am reusit sa imi reinnoiesc CI. Si apoi, am un certificat de rezidenta in Danemarca, care atesta ca nu stau in Romania. Mi se pare aiurea sa fiu pedepsita ca nu am CI. Ok, oricum vroiam sa mi-o fac. Trebuie sa fac operatiuni bancare, sa fac RCA si ITP la masina. Mi se pare mie, sau nu mai am nici un drept in Romania doar pentru ca nu mai stau acolo? Toate taxele alea...acolo le platesc. Nu este correct...am vacanta 3 saptamani, pe care o sa mi-o pierd certandu-ma la coada de la politie, contrazicandu-ma cu dna de la banca, si incercand sa le explic celor de la asigurari si itp de ce nu am CI valabila. si poate, la sfarsitul vacantei, voi primi si o CI. Poate!
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
ancajorovlea, utilizator
Daca aveti deja cont bancar deschis in baza Ci si acum vreti sa faceti operatiuni in numerar, la casieria bancii respective, veti intampina un refuz din partea bancii de a va elibera numerar, avand CI expirata. Ramane varianta online, pe baza de user si parola sau retrageri/plati cu cardul atasat contului curent.
Privitor la CI, depuneti actele si daca pe perioada cat stati in tara nu se va elibera, faceti o procura speciala unei persoane din Romania in care aveti incredere si va ridica ea cartea de identitate cand va fi gata. Astfel o sa aveti si CI valabila cand mai reveniti in tara.
Da, am cont la Bancpost. Am credit acolo, deci in nici un caz nu ridic numerar. Chiar vreau sa depun. Stiu ca penru depuneri nu am nevoie de CI. Dar vreau sa fac o cerere de rambursare anticipate. Nu o sa o pot face fara CI?
Ah...si stiti cumva daca am sa iau amenda si ptr ca ITP este expirata? Pe parcursul anilor at am fost plecata, masina nu a fost folosita de nimeni. A stat in garaj...intreb...poate imi fac o lista cu amenzi de primit!

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate... badguy_goodguy badguy_goodguy Este vreo problema daca efectiv nu imi mai reinoiesc buletinul de identitate? Buletinul tocmai mi-a expirat. Posed pasaport ... valabil , nou , noutz... ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat, buletin pierdut kissbogi kissbogi Buna ziua. Locuiesc in strainatate si poimaine ar trebui sa merg acasa in Romania cu masina, dar azi dimineata am observat ca nu gasesc buletinul. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Salut, ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. vreau ... Daniel Vidoe Daniel Vidoe Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. Vreau sa ies in afara Romaniei cu o masina recent achizitionata (SH) de la o alta ... (vezi toată discuția)