avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA cu pasaportul?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA cu pasaportul?

Buna ziua,

Sunt plecata de ceva timp din tara. Si anul acesta, in martie mi-a expirat buletinul. M-am dus la ambasada si mi-am facut un nou pasaport. Era f greu sa fac un alt bulletin ptr ca contractual casei era in Romania. Peste cateva saptamani ma duc acasa, si vreau sa imi fac si CI. Dar pana se elibereaza noua CI, trebuie sa inchei o polita Rca si sa fac ITP-ul masinii. Pot sa fac astea cu pasaportul, care este in termen de valabilitate? Pentru ca eu stiam ca pasaportul este tot act de identitate...dar nu am adresa pe el, si nu stiu daca este important in acest caz.
Plus, la ce ar trebui sa ma astept de la |Politie, in conditiile in care ma duc atat de tarziu sa imi innoiesc CI?Sunt 5 luni de cand mi-a expirat...dar credeti-ma ca nu am avut de ales...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancajorovlea , utilizator 20:49, 22 Iulie 2014
Jur ca mi se pare absurd! Nu mai stau in Romania! Sunt cetatean roman! Pentru ce imi trebuie carte de identitate...pe care scrie o adresa la care nu stau? Ma duc in Romania sa imi vand masina...am o droaie de amenzi pe care trebuie sa le platesc, fac niste acte care nu o sa imi mai trebuiasca...de asta imi era frica sa ma duc acasa...
Si mie mi s-a parut absurd ca pasaportul si permisul de conducere nu au absolut nicio valoare. Bine ati revenit in Romania :)
Mda...plec saptamana viitoare. Ce am inteles...ma las la mila tuturor, si ma bazez ca au nevoie de mine sa le dau bani. Sa sper ca pentru firma de asigurare este mai important sa ia banii de asigurare, ca ptr ITP...sa fac o data inspectia aia, si la banca ma las in mila functionarei de la ghiseu, in speranta ca va intelege de ce nu am CI valabia...miso! Abia astept sa ma duc acasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate... badguy_goodguy badguy_goodguy Este vreo problema daca efectiv nu imi mai reinoiesc buletinul de identitate? Buletinul tocmai mi-a expirat. Posed pasaport ... valabil , nou , noutz... ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat, buletin pierdut kissbogi kissbogi Buna ziua. Locuiesc in strainatate si poimaine ar trebui sa merg acasa in Romania cu masina, dar azi dimineata am observat ca nu gasesc buletinul. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Salut, ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. vreau ... Daniel Vidoe Daniel Vidoe Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. Vreau sa ies in afara Romaniei cu o masina recent achizitionata (SH) de la o alta ... (vezi toată discuția)