avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA cu pasaportul?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA cu pasaportul?

Buna ziua,

Sunt plecata de ceva timp din tara. Si anul acesta, in martie mi-a expirat buletinul. M-am dus la ambasada si mi-am facut un nou pasaport. Era f greu sa fac un alt bulletin ptr ca contractual casei era in Romania. Peste cateva saptamani ma duc acasa, si vreau sa imi fac si CI. Dar pana se elibereaza noua CI, trebuie sa inchei o polita Rca si sa fac ITP-ul masinii. Pot sa fac astea cu pasaportul, care este in termen de valabilitate? Pentru ca eu stiam ca pasaportul este tot act de identitate...dar nu am adresa pe el, si nu stiu daca este important in acest caz.
Plus, la ce ar trebui sa ma astept de la |Politie, in conditiile in care ma duc atat de tarziu sa imi innoiesc CI?Sunt 5 luni de cand mi-a expirat...dar credeti-ma ca nu am avut de ales...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancajorovlea , utilizator 20:49, 22 Iulie 2014
Am gasit pe un site referitor la itp, ca se solicita CI a conducatorului auto care duce masina la inspectie. Asta inseamna ca se poate duce altcineva sa imi faca ITP, atata timp cat am asigurarea RCA valabila? Gresesc cumva?
Nu stiu sa existe vreo penalizare (amenda) la ITP. Da, daca ati fi circulat cu ITP expirata, atunci e alta poveste.
Cat priveste cererea de rambursare anticipata, nu cred ca o sa va solicite CI la intocmirea cererii, dar nici nu pot garanta. Depinde de functionarul bancar care se va ocupa de solicitarea dvs.
Pentru ITP expirat nu primiti amenda daca masina nu a circulat pe drumul public.
Pasaportul nu este valabil in Romania ca si document de identitate. M-am certat si eu cu multe institutii pe tema asta cand imi pierdusem buletinul si aveam pasaportul si permisul de conducere. Niciunul nu a fost bun sa ateste identitatea. Trebuia musai buletinul (nici macar la o companie de telefonie nu au vrut sa il accept). Asa ca sa nu va asteptati la intelgere indiferent de motivul dvs.
ancajorovlea a scris:

Am gasit pe un site referitor la itp, ca se solicita CI a conducatorului auto care duce masina la inspectie. Asta inseamna ca se poate duce altcineva sa imi faca ITP, atata timp cat am asigurarea RCA valabila? Gresesc cumva?

Va faceti prea multe griji :) Nu este nimeni absurd, avand in vedere ca aveti CI expirata si prezentati pasaportul, sa nu va faca ITP. Este inspectata tehnic auto, pe pasaport aveti trecute toate datele de identificare, cu exceptia adresei, pe certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a masinii, sunt datele dvs. ...eu zic sa nu intrati in panica pentru chestii minore. Cu siguranta le veti rezolva pe toate cand ajungeti in tara.

Am de facut o cerere de rambursare anticipate, o plata catre alta banca si o imputernicire. Ce imi sugerati sa fac? Plata o pot face din contul mamei. Dar imputernicirea nu cred ca merge. Pot duce documentul care atesta ca stau in Danemarca, si ma poate trece la nerezidenti. Puii mei...nu stiu ce sa fac...

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate... badguy_goodguy badguy_goodguy Este vreo problema daca efectiv nu imi mai reinoiesc buletinul de identitate? Buletinul tocmai mi-a expirat. Posed pasaport ... valabil , nou , noutz... ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat, buletin pierdut kissbogi kissbogi Buna ziua. Locuiesc in strainatate si poimaine ar trebui sa merg acasa in Romania cu masina, dar azi dimineata am observat ca nu gasesc buletinul. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Salut, ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. vreau ... Daniel Vidoe Daniel Vidoe Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. Vreau sa ies in afara Romaniei cu o masina recent achizitionata (SH) de la o alta ... (vezi toată discuția)