buna seara! am o intrebare, sunt casatorita de 30 ani,si acum am hotarat sa divortez. recent a decedat mama mea,iar eu urmeaza sa o mostenesc,deci la partaj va intra si mostenirea lasata de parintii mei, sau numai bunurile dobandite de noi in timpul casniciei?mentionez faptul ca inca nu s-a facut mostenirea,ci doar detin anexa24 din care rezulta ca eu urmeaza sa o mostenesc pe mama. va multumesc anticipat.
Partajul in urma divortului priveste doar bunurile comune (cele dobandite de soti in timpul casatoriei). Bunurile proprii nu intra in partajul in urma divortului. Bunurile mostenite de dvs. sunt bunuri proprii, prin urmare nu au nici o legatura cu bunurile partajabile in urma divortului.
Potrivit art. 340 Cod civil din 2009 (intrat in vigoare la 1 octombrie 2011) :
"Nu sunt bunuri comune , ci bunuri proprii ale fiecarui sot :
a) bunurile dobandite prin mostenire legala, legat sau donatie, cu exceptia cazului in care dispunatorul a prevazut, in mod expres , ca ele vor fi comune;"
Partaj/mostenire
gabi2022
Buna ziua,
In caz de divort, apartamentul mostenit de sotie de la mama decedata, in care ambii soti au locuit 20 ani poate fi subiect de partaj intre soti? (vezi toată discuția)
Mostenire
Alin213
Bună seara. Am şi eu o întrebare în legătură cu o moştenire a tatălui meu. Părinţii mei au divorţat acum aproximativ 5-6 ani. S-a pronunţat ... (vezi toată discuția)