avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirile obtinute de unul dintre soti, in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirile obtinute de unul dintre soti, in timpul casatoriei, se impart la divort?

E vorba de retrocedarile date dupa 1989, cf legii 10/2001, daca se considera "bunuri comune obtinute in timpul casatoriei" si daca se impart in mod egal ambilor soti divortati
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:43, 27 Iulie 2016
nu, mostenirile sotilor sunt bunuri proprii si, prin urmare, nu intra la masa p[artajabila in caz de divort.
Art. 340-NCC
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;

In cazul prezentat bunurile sunt bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire anrp - divort intre soti Gabi-007 Gabi-007 In situatia in care sotia a primit o despagubire de 1 milion de euro de la ANRP, (in calitate de mostenitoare directa), suma se imparte in mod egal intre cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - bunuri imobile cumparate inainte de casatorie aby68 aby68 eu mi-am cumparat un apartament fiind necasatorita,urmeaza sa ma casatoresc vrea sa stiu viitorul meu sot ce drept are asupra apartamentului,multumesc mult (vezi toată discuția)
În timpul căsătoriei am vândut o moștenire și am cumpărat un apartament. cum se împarte la partaj? Dan Mihai Dan Mihai In timpul Casatoriei am vandut o mostenire si ulterior cu banii aceia am cumparat un Apartament pe numele la mamandoi soti cum se imparte apartamentul ? va ... (vezi toată discuția)