avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aplicare legea 230/2007 pentru plata penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aplicare legea 230/2007 pentru plata penalitatilor

Legea 230/2007 se aplica in functie de art 115 cod fiscal pentru plata penalitatilor. Asociatia de proprietari mi-a calculat penalitati de 5 ori mai mari decit debitul restant la data trimiteri mele in judecata.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 22 Iulie 2014
Iata ce prevede L nr 230/2007 Articolul 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.

Conform dispozitiei mentionatepenalitatile nu pot depasi suma la care s-au aplicat
atentie sporita deoarece ,exista posibilitatea ca debitul initial sa se fi majorat astfel incat suma la care au aplicate penalitatile sa fie mai mare
Daca ba aflati in instanta pentru solutionare litigiu,aveti dreptul sa solicitati proba cu inscrisuri,respectiv expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii penalitatilor impuse
mirceapapi a scris:
Legea 230/2007 se aplica in functie de art 115 cod fiscal pentru plata penalitatilor.

Legea 230/2007 NU se aplica in functie de art. 115 cod fiscal pentru plata penalitatilor.
De fapt art. 115 din Codul fiscal trateaza "Venituri impozabile obţinute din România" si nu modul de calculre a penalizarilor in asociatiile de proprietari.
Asociatia de proprietari mi-a calculat penalitati de 5 ori mai mari decit debitul restant la data trimiteri mele in judecata.

Penalizarile se calculeaza pentru restantele la intretinere, pentru acele sume neachitate la scadenta dar si pentru debitele achitate total sau partial dupa scadenta. Asa ca este posibil, mai ales daca ati mai achitat din debit si ati insitat sa vi se scada din restante, ca suma penalizarilor sa fie mai mare decat restantele ce v-au mai ramas de achitat.
Confirmati sau nu aceasta situatie?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul penalitatilor dan27061956 dan27061956 in luna august 2011, asociatia a calculat penalitati pe perioada 01.01.2007 pana la data de 01.08.2011.Calculul penalitatilor a fost intocmit de o persoana ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)