avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura calatorie copil minor cu mama - eventuale ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura calatorie copil minor cu mama - eventuale garantii de reintoarcere

Buna seara,

Sant interesat sa stiu daca in cazul unei procuri de calatorie a unui minor in strainatate cu mama, exista vreo posibilitate de a fi redactata in sensul de a obliga mama sa revina inapoi in tara cu copilul minor dupa o anumita perioada.
Cu alte cuvinte cum pot obtine garantia ca mama va readuce copilul in tara de sarbatori, stiind ca ea este interesata de a ramane in strainatate.

Procura poate fi redactata in termeni " mama se obliga sa readuca copilul in data de ...". Ce valoare ar avea o astfel de procura in cazul in care mama nu ar respecta termenii din act ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:49, 24 Iulie 2014
Da este posibil. In principiu legea nu interzice o astfel de conventie intre parti.
Aceasta conventie va poate ajuta la o adica, ca proba in instanta de exemplu, dar nu ar avea valoare sa zicem "de mandat de aducere din strainatate", daca v-a trecut asa ceva prin cap.
Cu alte cuvinte, nu exista garantia ca mama va aduce copilul in tara de sarbatori (de fapt mai nimic nu este garantat absolut pe lumea asta - mai putin un lucru, dar nu intram in detalii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare minor in germania dianagermania2020 dianagermania2020 Buna ziua! Este adevarat ca, conform noului cod civil, daca eu m-am mutat in Germania si aduc cu mine fetita minora, in varsta de 9 ani, doar cu procura de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului in strainatate - fara hotarare judecatoreasca de incredintare gabriel-o gabriel-o se poate? parintii n-au fost casatoriti (oficial nici nu au avut acelasi domiciliu desi in fapt au locut impreuna doi ani), tatal a recunoscut copilul si a ... (vezi toată discuția)
Trecere frontiera chiritalucica chiritalucica cu o procura a tatalui catre mama sau invers se poate trece minorul frontiera de 2 sau 3 ori frontiera intr-un an? (vezi toată discuția)