avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract valabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract valabil

Un contract printat acasa, semnat si scanat, fara a trimite originalul la angajator, este valabil? Angajatorul este in Germania si nu a solicitat contractul pe hartie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 23 Iulie 2014
Da, este valabil. (doar la noi nu este valabil).
Numai daca are semnatura ambelor parti. Insa este de discutat valabilitatea contractului.

Înscrisurile făcute în formă electronică sunt supuse dispoziţiilor legii speciale.

Art. 268 C.proc.civ. - Rolul semnăturii
(1) Semnătura unui înscris face deplină credinţă, până la proba contrară, despre existenţa consimţământului părţii care l-a semnat cu privire la conţinutul acestuia. Dacă semnătura aparţine unui funcţionar public, ea conferă autenticitate acelui înscris, în condiţiile legii.

(2) Când semnătura este electronică, aceasta nu este valabilă decât dacă este reprodusă în condiţiile prevăzute de lege.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)
Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Bună, dacă depun o declarație online la un proces civil este ... Ibag1984 Ibag1984 Bună, dacă depun o declarație online la un proces civil este luată în considerare de judecător. (vezi toată discuția)