Buna ziua! Va rog sa va dati o parere cu privire la problema mea. Mama a murit in urma cu trei ani, tata la fel in urma cu 26 ani. Dupa cativa ani de la moartea tatalui, mama a cunoscut un barbat, care s-a mutat in apartamentul mamei.Mama si eu am mostenit dupa tata o casa la tara, unde inainte de decesul mamei cu jumatate de an, acest barbat si mama au locuit. Problema a aparut imediat dupa moartea mamei, cand acest barbat a inceput sa-si ceara drepturile, cum ca ar vrea sa-i facem acte de proprietate sau sa-i dam bani pt bunurile care le-a facut cat a trait mama, niste sume aberante. Cand s-a mutat cu mama, acest barbat era divortat si avea un apartament in vanzare.Din banii dupa apartament a dat o parte ficei lui, o parte a renovat apartamentul mamei, adica a zugravit bob de orez tot apartamentul, a pus gresie si faianta in baie, si faianta in bucatarie. Cam atat din acei bani sa fi folosit in apartament. Mai recent, din salariile lor, au ridicat o anexa la tara , formata din 3 camere, din chirpici, nefinalizate, au renovat balconul la apartament si l-au izolat. Astea sunt tot ce au facut. Datorita faptului ca are un comportament si limbaj violent, nu putem intra in curte, de unde a si vandut foarte multe bunuri propietate personala. Am vorbit cu un avocat si am cerut sa inainteze procedurile pt evacuare. S-a cerut evacuarea invocandu-se articolul 1039 din codul de procedura civila, la care el, a depus o cerere de reconciliere in care a specificat ca nu elibereaza locuinta pana nu i se da 25.000 lei, dupa care a insiruit foarte multe aporturi la locuite( apartament+casa) pe langa cele amintite de mine mai sus+ multe altele care nu au existat si nu exista. Specific ca el nu are mutatie, sau alt drept de locuinta in nici o locatie prezentate.
Va rog sa dati o parere pt problema mea, din cate am inteles de la avocata, ar trebui sa fie doua procese separate, unul invocat de noi pt evacuare, si altul invocat de el pt bunurile aportate. Ce parere aveti si cum s-ar putea solutiona cat mai corect si rapid evacuarea. Multumesc anticipat pt raspuns!
Daca aveti un av acesta cunoaste cel mai bine situatia dvs,este greu sa va dam un sfat fara a cunoaste mai multe detalii.Banuiesc ca ati vrut sa spuneti ca a facut o cerere reconventionala prin care are anumite pretentii ref la valoarea imbunatatirilor aduse imobilelor respective.Mai mult ca sigur vor fi necesare expertize pt stabilirea valorii imbunatatirilor aduse,deci procesul este de durata.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns! Intr-adevar era vorba de cerere reconventionala. Sa inteleg ca judecatorul va putea cumula cazurile si sa se dezbata atat evacuarea cat si valoarea imbunatatirilor intr-unul singur? Nu exista nici o modalitate de evacuare pe tot acest parcurs? Nu am cerut nici chirie in cererea de evacuare inaintata de avocat, in ideea de a finaliza cat mai rapid cu evacuarea si de a putea sa ma mut in casa mea. Orice idee de a aborda situatia m-ar ajuta. Multumesc foarte mult!