avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment / Lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment / Lichidare

Buna Ziua,

Am o firma care se afla in procedura de faliment, iar cei care au fost desemnati sa se ocupe de aceasta procedura nu au reusit sa ia legatura cu mine, pentru ca nu mai stau la adresa din buletin.

O firma de avocatura care se ocupa de procedura de faliment/lichidare, are dreptul, fara acordul administratorului sa ridice active (automobile), mai ales cand cartea de identitate a autovechicului, in oridinal, se afla in posesia administratorului firmei si nu a firmei care se ocupa cu falimentul/lichidare? Nu poate fi numit acesta un furt?
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 13:42, 23 Iulie 2014
din momentul deschiderii procedurii falimentului, i se iau toate drepturile administratorului societatii, iar firma intra in lichidare, singurul reprezentant al societatii fiind lichidatorul judiciar numit de instanta.
lichidatorul executa toate demersurile in vederea lichidarii activelor debitoarei si acoperii pasivului (respectiv vinde bunurile si plateste datoriile), fara a avea nevoie de acordul administratorului societatii, ci doar al instantei, pentru anumite operatiuni. la sfarsitul procedurii de lichidare, societatea va fi radiata de la RECOM.
nu se poate retine infractiunea de furt in sarcina lichidatorului in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl doru1310 doru1310 am o firma care a fost dizolvata de o hotarare judecatoreasca.acum mi s-a dat un lichidator din oficiu care imi cere sa-i depun toate actele firmei.din ultima ... (vezi toată discuția)
Srl-faliment gtbriana gtbriana In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)
Datorie la anaf notafraiddd notafraiddd Datorie la ANAF Buna, in 2008 am infintat o firma impreuna cu sotul meu si inca un asociat. Toti aveam functia de administrator. Eu si sotul meu nu ne-am ... (vezi toată discuția)