Am lucrat la o societate 4 luni de zile ca sofer taxi si alaltaieri m am trezit ca scoate masina din traseu ca a vandut-o.Tin sa mentionez ca imi plateam din mana asa-zisa carte de munca de 250 de lei pe luna si a4a luna doar 70 de lei nefiind luna completa.Banii astia nu au ajuns nicaieri au ramas la patron.Ce trebuie sa fac in primul rand sa imi recuperez banii munciti din greu si chiar nu ar strica sa fie sanctionat si el sa nu mai pateasca si altii ca mine. Apreciez
In primul rand solicitati angajatorului un exemplar din CIM, in cazul in care nu aveti asa ceva.
Chiar daca nu e legal, acesta e modul de lucru in cazul firmelor de taxi, iar in situatia unui control ITM, niciun taximetrit nu declara inspectorilor modul in care isi desfasoara activitatea.....doar dupa ce pleaca din firma din cauza neintelegerilor cu patronii.
E destul de greu de dovedit o astfel de practica, mai ales ca acele sume de bani nu provin din incasarile pe care le-ati facut de la clienti si pentru care ati eliberat bon fiscal. Deci culpa e comuna.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu administratorul, eventual puteti apela la un mediator specializat pe domeniul muncii.
Daca nu reusiti sa va rezolvati problema, sesizati ITM-ul, DRAF-ul (Direct Antifrauda - Finante) si SIF-ul (Serv investig fraudelor - politie).
Somaj (2)
alexia26
in stagiul de cotizare pe luni imi apar trei luni in care am incasat salariu dar eu eram in concediu de crestere copil. este o geseala pentru ca de fapt ... (vezi toată discuția)
Munca la negru
nikolos
se lucreaza normal 8 ore luni-vineri , simbata si duminica se lucreaza si se platese 40 ron pe zi lucrata . Daca intr-o luna sunt 6 simbete si duminici asta ... (vezi toată discuția)