avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Distribuirea unor conversatii private pe facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Distribuirea unor conversatii private pe facebook

Salutare,

Acum 2 zile, a fost distribuita de catre o terta persoana pe facebook o conversatie privata intre mine si o a doua persoana. Conversatia a fost distribuita pe wall-ul persoanei respective (pe care nu o am la prieteni) sub forma de print screen-uri din aplicatia de mesagerie Whatsapp. Lesne de inteles ca acea conversatie era confidentiala si in acele print screen-uri au fost taguite persoane din cercurile mele apropiate. Persoanele taguite au reactionat violent la adresa celui ce a postat asa ca totul s-a intors impotriva lui si a sters postarea o zi mai tarziu. Totusi, cativa prieteni mi-au salvat si trimis pozele, eu neavand acces direct. Intrebarea este daca pot actiona in judecata persoana respectiva pentru ceva ce eu consider deosebit de grav si avand in vedere ca acea postare nu mai exista (unul din cei taguiti a reportat postarea la facebook dar a fost stearsa inainte ca ea sa poata fi analizata de echipa facebook)

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
GLN, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 10:48, 27 Iulie 2014
Da, slabe sperante ca la o paguba de 2,50 RON sa aloce Politia 50 000 RON pentru pedepsirea faptasului, cu cerut mandat in SUA/Irlanda pentru avut acces la logurile Facebook.
GLN a scris:

Daca n-ar fi asa, oricine ar putea scrie/incarca poze in mediul virtual dupa bunul plac fara frica unor consecinte !

Un motiv in plus sa tineti conversatiile importante fata in fata sau prin alte mijloace, nu pe facebook,.
Sunteti sigur ca cea de-a 2-a persoana nu si-a dat acordul? Cineva si-a dat acordul pentru postarea respectivei conversatii, altcineva nu avea acces. (Ori dvs., ori cea de-a 2-a persoana. )
Conversatiile au fost luate de la cea de-a doua persoana cu forta prin "confiscarea telefonului". A doua persoana, fiind o domnisoara firava, nu s-a putut opune unui mascul feroce cu porniri violente !

PS : Lectia a fost cu siguranta invatata relativ la conversatiile virtuale, eram doar curios daca pot face ceva pentru ca indivizi cu rotite lipsa ca cel in cauza sa se lecuiasca de astfel de practici parsive !
la acest moment nu prea aveti ce face... din moment ce a sters conversatia copiata... doar sa-l "prindeti" in flagrant ati avea sanse...
"domnisoara" ar face bine sa-i spune "malacului" sa nu-i mai ia telefonul pentru ca l-ar putea acuza de... furt... asta, clar, doar daca vrea sa sa opreasca abuzurile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la locul de munca datorita facebook-ului fara_utilizator fara_utilizator Buna ziua, Incep prin a mentiona faptul ca lucrez la o agentie de turism. Totodata sunt inscrisa pe un grup de turism pe Facebook (un grup inchis unde se ... (vezi toată discuția)
Hartuirea online Chronical Chronical Salut, Fosta mea prietena a vrut sa ma santajeze cu niste conversatii.... am dovezi in care prietena ei admite ca are conversatii trimise de prietena mea... ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, revin la o întrebare anterioară pentru că acum ... Dandanutz 59 Dandanutz 59 Bună ziua, revin la o întrebare anterioară pentru că acum am toate detaliile dar nu înainte de a mulțumi răspunsului competent și profesional primit ... (vezi toată discuția)