avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Chirias fara contract
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Chirias fara contract

Buna ziua

Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament.
Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi si urma sa il inregistram la circa financiara.(se grabeau tare ca stateau la hotel ),au trecut 2 luni si tot m-au amant ca ne intanlim sa mergem la circa financiara(am primit banii pe 2 luni o luna avans si o luna garantie)
Acum au disprut si nu mai au numarul ala de telefon .eu am cheie de la apartament.
Cum sa procedez ?
Cum ar fi indicat?
Am copii dupa buletinele lor si acel contract!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
paunicasilviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 09:46, 10 Iulie 2021
pai legal ... posibil sa fiti luat la intrebari despre contractul nelegal, si posibil sa mai primiti si vreo amenda ca nu ati declarat veniturile obtinute prin inchirierea apartamentului .
la asta v-ati gandit ?
m-am gandit , eu chiar am vrut sa fac contract pentru ca imi trebuia pentru un credit la banca.
Asta e platesc amenda cat o fi si scap de jigodiile astea(cred ca cu asta se ocupa)
nu mai bine asteptati sa treaca timpul (2 saptamani nu este mult) , si apoi gasiti alti chiriasi cu care va puteti intelege de la bun inceput ?

ce vedeti nelegal in ceea ce v-am propus mai sus , de ce sa mergeti sa va denuntati singur sa platiti vreo amenda degeaba ?
Întrați în casă dv pentru că aveți dreptul s-o faceți!!! Veți constata că și au luat lucrurile lor și ale dumneavoastră, de aia au dispărut inopinat... Nu mai așteptați să se facă termenul, că dacă mai amânați, veți avea surpriza neplăcută că nu veți recupera nimic din ce au furat chiriașii. În 2018 mi s a întâmplat așa ceva pentru că am închiriat toată vila și când le am zis că trebuie să elibereze casa, cu 2 săptămâni înainte de termen, pentru neplata facturilor de utilități, au furat mobilă, televizor nou, actele de construcție ale casei, pozele de familie, etc și nu am recuperat nimic. Mi au furat și cei 2 câini din curte cu cușcă cu tot. Am întrat cu poliția în curte și în casă, am făcut plânge penală și după 6 luni am primit răspuns de la procuratura cu nup la sugestia politaiului din comuna, că nu am dovezi palpabile că aș fi avut bunurile reclamate ca vândute. Degeaba am dovedit cu poze și martori. Aveți grijă că ați rămas fără bunuri!!!

paunicasilviu a scris:

corect ce spuneti :asa am calculat si eu.
daca are lucruri inauntru?
solutia legala care este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe lucrurile personale in apartamentul la care am stat in chirie manolca manolca Am luat in chirie un apartament la care am platit la inceput doar chiria, fara garantie. Am convenit cu proprietarul sa achit luna urmatoare garantia. S-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare garantie Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez in contabilitate o garantie aferenta unui contract de inchiriere apartament, proprietarul este pers. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - chiriasi, probleme cu proprietara Maya1988 Maya1988 Acum pana acum o luna am locuit intr un apartament cu chirie amstat in jur de un an de zile fara sa facem contract toate bune si frumoase pana cand propietara ... (vezi toată discuția)