avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie - concediu crestere copil + 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie - concediu crestere copil + 1 luna concediu fara plata

Buna ziua, am nevoie de consultanta pe urmatoarea problema:
Sunt in concediu crestere copil. Pentru a primi stimulent de insertie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu inainte de implinirea de catre copil a 11 luni.

Daca ma intorc la serviciu, dar din aceeasi zi sau din urmatoarea intru in concediu fara plata pentru probleme personale timp de o luna de zile si ma intorc inainte cu o zi de implinirea unui an de catre copil, voi primi stimulent de insertie?

Asadar, teoretic ma intorc inainte de implinirea a 11 luni de catre copil, dar practic inainte cu o zi de implinirea unui an.

Pot gasi in lege o informatie in acest sens?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: spring1 , utilizator 13:00, 28 Iulie 2014
1. In cazul dvs. stimulentul de insertie se acorda dupa ce implineste copilul 1 an si numai daca aveti venituri din salarii.

2. Asadar puteti solicita concediu fara plata, pentru interese personale, asa cum spuneti dvs., dupa care solicitati stimulentul de insertie.
Va multumesc tare mult dle Tudor!
Daca voi extinde acest concediu la 2 luni, deci m-as intoarce dupa implinirea unui an de catre copil, mai pot primi supliment de insertie?

Si inca o intrebare - am o prietena care este in concediu fara plata pentru nevoi personale, dar acum a primit medical pentru cel mic. Din o luna de concediu solicitat au trecut doar 2 saptamani. Poate intrerupe concediul fara plata si sa se ia in considerare medicalul? Dupa medical, trebuie sa reintre in concediu fara plata pentru ca a solicitat o luna?
1. Stimulentul de insertie il veti primi numai pe perioada cata aveti venituri din salarii.

2. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.
- In cazul dvs. reluati activitatea, intrati in concediu fara plata cate luni doriti si dupa acest concediu solicitati stimulentul de insertie.

3. - Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...

- Dupa concediul medical poate continua concediul fara plata dar trebuie sa faca alta cerere.
Va multumesc inca o data. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil geoanda geoanda Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de stimulentul de insertie. Eu am optat pentru CCC de un an iar potrivit legii ar trebui sa ma intorc ... (vezi toată discuția)