avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil major

Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la 25 de ani asa cum prevede hotararea de divort? E conditionata plata pensiei de continuarea studiilor la zi? Daca el va urma cursurile unei facultati private sau la fecventa redusa va trebui sa platesc pensie in continuare?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 14:48, 22 Mai 2009
Bursa nu are nici o inraurire asupra dreptului la pensia de intretinere , nu-l limiteaza si nici nu-l exclude.
Aveti dreptate,ideea era alta...sfatul avea alta bataie,mai lunga!!!!!!
Daca valoarea pensiei alimentare va deveni costisitoare pentru dumneavoastra in situatia in care copilul major isi va continua studiile, veti putea cere instantei sa constate situatia reala (faptul ca aveti in intretinere si un alt copil, raportul valoric intre veniturile dumneavoastra si cheltuielile de intretinere a familiei, eventual a starii de sanatate,s.a.), prin actiune in diminuarea pensiei stabilita prin hotararea anterioara.
Obligatia de intretinere se stabileste in raport de nevoia celui care o cere si posibilitatile materiale a celui care o da.
In acelasi timp, sunt deacord cu lupalb13 : e copilul dumneavoastra chiar daca e major... Stiti foarte bine atatea cazuri in care parintii isi sprijina copiii si la varste mult mai inaintate. Ma gandesc ca va iubiti baiatul, corect?
Aveti dreptate, e copilul meu si-l iubesc chiar daca ma reneaga si crede ca pana la 19 ani a crescut singur, chiar daca ma ameninta ca daca nu ii voi plati pensie ma va baga in puscarie, chiar daca ma ameninta ca-mi rupe picioarele si multe altele insa as vrea sa nu-l las sa rada de mine si sa ajung bataia lui de joc doar pentru ca acum e major si crede ca are puterea absoluta si face ce vrea el si cu cine vrea el. As vrea sa-i dau o lectie de viata sa vada cum e cand muncesti si dintr-un salariu trebuie sa traiesti si sa platesti datorii la stat si banci etc. As vrea sa vada ca a avut o sansa pe care nu toti copii o au iar ca sa inveti tb sa faci sacrificii , eu nu am avut sansa sa invat cand a trebuit si invat acum, niciodata nu e prea tarziu si nu va fi nici pentru el, poate sa-si termine studiile dar pe banii lui, ca sa vada cum se castiga banii, nu numai cum se cer.Multumesc pentru raspunsuri.
sotul meu are o un copil din prima casnicie ,care implineste 25 ani anul acesta si este student la ID.in ultimul an.Am inteles ca pensia alimentara se poate da pana la 26 de ani daca face masterul.Intrebarea mea este:de unde sa stiu daca intentioneaza sa faca masterul,deoarece nu comunica de nici un fel cu tatal sau?Va multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara law 2012 law 2012 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, poate a mai fi fost abordat subiectul in acest forum dar nu am gasit raspunsul. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Am o fiica de 23 de ani dintr-o casatorie anterioara. Am platit pensie de intretinere ,in urma unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru majori dorin87 dorin87 salut , am 21 de ani sunt la facultate la distanta anul 2, in acelasi timp si lucrez avand un salariu de 650 de ron, in conditiile ca imi voi baga demisia si ... (vezi toată discuția)