avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 3 luni somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

3 luni somaj tehnic

buna ziua

potrivit OU a gevernului pt maxim 3 luni salariatii si angajatorii nu platesc contributii la indemnizatia de somaj tehnic.
Intrebare: daca se acorda in fiecare luna 10 zile de somaj tehnic, nu se platesc contributii pt maxim 60 de zile, chiar daca calendaristic au trecut mai mult de 3 luni? sau nu conteaza cate zile angajatii sunt in somaj tehnic/luna si ne se platesc contributiile aferente acestor zile doar in primele 3 luni calendaristice?
Cel mai recent răspuns: ContSters70900 , utilizator 12:04, 14 Mai 2009
referinta este la primele 3 luni si maxim 3, la o perioada mai lunga de somaj tehnic
Actul normativ este de stricta interpretare in sensul ca se refera numai la primele trei luni de somaj tehnic, nu la perioade vasimiliate sau considerate asimilate.
deci daca nu e in somaj tehinc toata luna cum se calculeaza cele 3 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic maria petrache maria petrache Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recalculare pensie Vioreld Vioreld salutare. am un angajat pensionar, care lucreaza cu 2h/zi si solicita o adeverinta pt. recalcularea pensiei. el in unele luni din anul anterior a foat in somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)