avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat in GERMANIA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat in GERMANIA

Sunt sofer profesionist in EUROPA.Mi s-a suspendat permisul in urma cu 2 luni in Germania,pt.o depasire pe linie continua,mi-a expirat suspendarea,dar nu stiu unde imi e permisul.am sunat la ambasada,la consulat,la politie,si nimeni nu imi poate da o informatie concreta despre TRASEUL SAU RUTA SAU PASII care ii urmeza permisul meu pana ajunge la mine.Poate o fii prin vreun birou uitat si eu astept in zadar,fiecare zi pierduta insemnand pt.mine bani si timp irositi.va rog sa ma ajutati cu orice informatie care m-ar putea duce la redobandirea permisului.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oanapetruiulian , utilizator 14:37, 14 August 2014
permisul o sa vina in Romania . o sa fiti anuntat initial prin posta de catre statul german si apoi va veni o instiintare din partea politiei de care apartineti.

de retinut :
prima data va fi judecata fapta care ati comis-o , abia apoi se pune in aplicare sentinta .
DE O LUNA DE ZILE,APROXIMATIV,MI S-A SPUS DE CATRE POLITIA GERMANA,CA,PERMISUL MEU ESTE PE DRUM INSPRE TARA.ATAT DE MULT DUREAZA SOSIREA LUI,DOAR NU VIN CU EL PE JOS DIN GERMANIA?

cine v-a pus sa incalcati reguli de circulatie prin Germania , mai ales ca spuneti ca sunteti si profesionist ?
stiti bine ce reguli au...fiti multumit ca nu v-au amendat cu vreo 2-3 salarii , ca stiti ca la ei plata se face pe loc , nu in termen de 48 de ore , ca sa beneficiati de reducere.

prima data s-a judecat fapta , apoi s-a dat sentinta , deci poate sa dureze ceva vreme ...nu inseamna termen de 30 de zile de cand v-au luat permisul .
sa stiti ca in Romania aveti drept de circulatie pe drumuri publice , deoarece sanctiunea este valabila doar in Germania ((asa ca bonus), in caz ca politistul care o sa va cheme sa semnati pentru permis , v-ar putea atrage atentia. Legile noastre nu au treaba cu legile nemtzesti .

in caz ca din greseala ajungeti iar prin Germania , sa evitati sa conduceti , deoarece poza dumneavoastra este in CIP-ul lor , si veti fi detectat imediat ce ati intrat pe teritoriu german , asta inseamna ca o sa va aresteze daca va prinde la volan...la ei este legal sa fotografieze soferul .
cum o sa pot conduce in tara,daca permisul nu il am la mine?ierta-ti-ma,dar,nu cunosc legislatia.va multumesc.cat despre greseala,asta e,daca nu terminam depasirea pe linie continua,ma izbeam frontal cu un alt autoturism.multumesc anticipat
permisul o sa vina in Romania , si legea de acolo nu va interzice dreptul de conducere pe teritoriul altor state , drept urmare veti putea conduce prin Romania, Ungaria , Austria...si urmeaza frontiera Germaniei...unde posibil sa primiti vreo sanctiune pe o anumita perioada.
deci ....ceea ce v-am spus mai sus ,trebuie luat in seama.
in plicul ca va venii din Germania , veti gasii toate detaliile referitoare la sanctiune si la detaliile procesului .
va fi editata in limba germana , si va trebuii sa mergeti s-o traduceti ca s-o puteti citi .

Alte discuții în legătură

Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in germania sub 1 secunda ergisela ergisela Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns. Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 ... (vezi toată discuția)
Probleme la preschimbarea permisului de conducere Alin788 Alin788 De curând mi-a expirat permisul și am fost sa îl schimb dar am întâmpinat greutăți și nu sa putut..mai precis am o amenda in Germania in 2014. Este ... (vezi toată discuția)
Retinere permis strain ba.marinescu ba.marinescu Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de ... (vezi toată discuția)