avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in Germania sub 1 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in Germania sub 1 secunda

Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns.
Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 secunda (000,49) si daca sanctiunea va veni in Romania. Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:07, 16 Martie 2022
sanctiunea va veni in romania, da.
cum adica ati trecut pe rosu mai putin de o secunda ?


ergisela a scris:


Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 secunda (000,49) si daca sanctiunea va veni in Romania. Multumesc

Presupun ca vorbiti de permis din Romania si ca vi s-a comunicat faptul ca permisul se va trimite autoritatilor noastre. Amenda+suspendarea permisului pentru 30 de zile e sanctiunea aici (art. 100 alin 3 litera d din OUG 195/2002) si nu conteza (ca si in Germania) cite milisecunde a durat trecerea pe rosu. Veti executa si sanctiunea din Germania, prima data.
Regulamentul de aplicare a codului rutier prevede sanctionarea in Romania, daca permisul a fost retinut intr-o alta tara, in urmatoarele conditii :

Articolul 213
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și în cazul în care titularul permisului de conducere eliberat de către autoritatea competentă din România a săvârșit o faptă pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotărâre, o astfel de măsură.
(2) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvărșită legislația rutieră românească prevede o astfel de măsură.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevăzută de legislația rutieră românească pentru o faptă asemănătoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioadă cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulație pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in germania Adrianpop762 Adrianpop762 Daca permisul a fost suspendat in Germania,suspendarea permisului este valabila si in Romania?multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)