avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in Germania sub 1 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in Germania sub 1 secunda

Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns.
Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 secunda (000,49) si daca sanctiunea va veni in Romania. Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:07, 16 Martie 2022
sanctiunea va veni in romania, da.
cum adica ati trecut pe rosu mai putin de o secunda ?

ergisela a scris:

Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 secunda (000,49) si daca sanctiunea va veni in Romania. Multumesc

Presupun ca vorbiti de permis din Romania si ca vi s-a comunicat faptul ca permisul se va trimite autoritatilor noastre. Amenda+suspendarea permisului pentru 30 de zile e sanctiunea aici (art. 100 alin 3 litera d din OUG 195/2002) si nu conteza (ca si in Germania) cite milisecunde a durat trecerea pe rosu. Veti executa si sanctiunea din Germania, prima data.
Regulamentul de aplicare a codului rutier prevede sanctionarea in Romania, daca permisul a fost retinut intr-o alta tara, in urmatoarele conditii :

Articolul 213
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și în cazul în care titularul permisului de conducere eliberat de către autoritatea competentă din România a săvârșit o faptă pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotărâre, o astfel de măsură.
(2) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvărșită legislația rutieră românească prevede o astfel de măsură.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevăzută de legislația rutieră românească pentru o faptă asemănătoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioadă cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulație pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! in urma cu ceva timp am avut un accident în danemarca ... FlorinCosmin07 FlorinCosmin07 Salutare! In urma cu ceva timp am avut un accident în Danemarca care s-a soldata doar cu pagube materiale eu fiind beat la volan având o alcoolemie de 1.7 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in germania Adrianpop762 Adrianpop762 Daca permisul a fost suspendat in Germania,suspendarea permisului este valabila si in Romania?multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)