Buna Ziua.
Am fost invitat de catre un prieten la ziua lui. Acesta a facut un gratar si am mers mai departe de acolo la un apropiat de al lui. (am fost cam 10-12 persoane in acel apartament)
Peste o saptamana acesta s-a trezit ca ii lipseste un ceas si ca tatal lui vrea sa depuna plangere.
Vreau sa stiu ce inseamna asta? Se v-a deschide o ancheta si dosar penal pentru fiecare care a fost la acea petrecere ? Este furt calificat? Cum imi pot demonstra nevinovatia?
Astept raspuns . Va Multumesc
daca nu sunteti in culpa, nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji... sarcina organelor de cercetare penala e sa gaseasca persoana vinovata nu sa sperie lumea
Si intrebarea mea este....daca acesta ne cheama la declaratii nu inseamna ca se deschide o ancheta si dosar penal ?(adica sa se vada in cazier) . Sunt foarte ingrijorat despre cum s-ar vedea aceasta intamplare pe viitor - intelegeti dumneavoastra..
Nu apare in cazier nimic... nu sunteti acuzat de nimic, ei doar doresc sa va intrebe ceea ce stiti. Oricum, daca va duceti va duceti la sectie cum ati intrebat si aici... puteti sa va faceti griji. Nu de alta, dar cum intrebati si altele, dvs. pareti faptuitorul sau o persoana care are anumite detalii pe aceasta tema.
in cazierul judiciar se consemneaza doar condamnarile ramase definitive si irevocabile pe latura penala, ptr fapte calificate ca infractiuni si imputate persoanei in cauza...daca nu sunteti vinovata, nu aveti de ce sa va faceti griji
Cazier judiciar
tib71stef2008
Daca sint reclamat de o persoana si sint cercetat penal,merg la politie si solicit eliberarea cazierului judiciar pt.ceva anume este o problema?apare scris in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal
Arisandy
Am un dosar penal cu inceperea urmaririi penale ( dosarul e la procuror ) pentru o fapta pentru care nu sint tocmai vinovata...Intrebarea mea e alta: pot ... (vezi toată discuția)
Cazier
Inculpatul
Buna seara!
Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume;
In anul ... (vezi toată discuția)