Buna ziua!As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei proprietati ai carei proprietari sunt decedati din 2003 neavand mostenitori directi si altii nerevendicand-o .Proprietatea este la limita prorietatii mele si in perioada cat au trait proprietarii a fost scutita de impozit pt ca erau veterani de razboi.In locuinta respectiva sta o persoana care a locuit acolo si cand traiau proprietarii dar nu este nici un fel de ruda cu nici unul dintre proprietari , a fost luat din mila sa locuiasca acolo,acum nu mai intretine proprietatea neavand nici un venit ,si acum se considera proprietar neavand nici un act.Din discutii ar dori sa vanda proprietatea si eu as fi dispusa sa o cumpar dar nu stiu cum sa procedez pt a obtine ceva acte legale.
Trebuie sa stiti ca in lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, la cererea reprezentantului statului (secretar primarie, etc. .. ), notarul public constata ca succesiunea de pe urma defunctului este vacanta, eliberand un certificat de vacanta succesorala, dupa expirarea termenului legal de acceptare a succesiunii. Cu alte cuvinte, daca dupa expirarea acestui termen nu apar mostenitori care sa accepte succesiunea, aceasta devine vacanta si statul o culege.
Mostenire
MCMonica
Buna ziua. As dori sa stiu in cat timp daca nu se realizeaza o succesiune de la deces bunul trece in proprietatea statului ,daca trece?( asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)