avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare hotarare judecatoreasca

Buna ziua. Sunt implicat intr-un proces de divort iar toate hotararile care s-au dat cu privire la custodia copilului si la partaj m-au nemultumit. Am atacat hotararile prin toate caile posibile in tara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa atac aceasta hotarare undeva in strainatate, la un tribunal international si cam care ar fi procedura
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 14 Mai 2009
Daca ati epuizat caile de atac interne si considerati ca nbu ati avut acces la un proces echitabil va puteti adresa CEDO, urmind a completa un formular standard si a depune copii de pe hotaririle judecatoresti care va nemultumesc
multumesc, dar din cate am citit pe net, la CEDO nu se poate schimba o hotarare luata in tara ci doar sa se acorde compensatii banesti. Mai este si alta varianta unde sa ma pot adresa pentru a scimba hotararea judecatoreasca ?
Imi puteti spune va rog daca este si alta varianta ?
Va multumesc frumos
In primul rand trebuie sa analizati legalitate hotararilor si apoi sa cautati variante!Legea este una pentru toti,nu toti inteleg acest aspect!Nu putem sa va ajutam pe forum daca nu explicati despe ce este vorba!!!
atac2211 a scris:

multumesc, dar din cate am citit pe net, la CEDO nu se poate schimba o hotarare luata in tara ci doar sa se acorde compensatii banesti. Mai este si alta varianta unde sa ma pot adresa pentru a scimba hotararea judecatoreasca ?

Se poate schimba o hotarare in urma unui proces la CEDO ..... va redau mai jos prevederile art.322 C.proc.civ.
Art. 322. - Revizuirea unei hotărâri rămase definitivă în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi a unei hotărâri dată de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul, se poate cere în următoarele cazuri:
....
9. dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul hotararea data de instanta de fond ( tribunal ) fiind definitiva si fara cale de apel ci doar de recurs se poate fii revizuita? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Poate fi ceruta revizuirea unei hotarari in baza unei decizii a ccr? stelian67 stelian67 Revizuirea hotaririi judecatoresti pronuntat la instanta de fond poate fi ceruta daca in baza unei Decizii a Curtii Constitutionale? (vezi toată discuția)