avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit programatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit programatori

Buna ziua,

In luna iulie am obtinut diploma de licenta de la facultatea de Informatica.
In aceeasi luna am adus si adeverinta ce dovedeste acest lucru, dar firma la care lucrez mi-a spus ca reducerea de impozit nu se aplica retroactiv ci incepand cu luna august, deci in luna septembrie voi fi scutit de impozit. Alti colegi de la alte firme mi-au spus ca ei vor primi din luna august.

Este vreun articol ceva care specifica plata retroactiva a impozitului? Cum le dovedesc ca trebuie sa beneficiez de reducere chiar din iulie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 28 Iulie 2014
In principiu, reducerea se aplica de la data de cand ati depus actele la angajator.
Asa mi s-a mai spus, dar HR-ul de unde lucrez mi-au spus "sa ne mentionezi o speta din lege care sa statueze retroactivitatea". Cu alte cuvinte, pentru ca le-am adus in iulie, nu vor sa imi aplice pentru iulie, ci pentru august (sa intru cu luna completa).
Explicati-le celor de la HR ca spetele nu se regasesc in lege, iar dreptul dvs se naste o data cu depunerea actelor.

Dreptul subiectiv este o prerogativă conferită de lege în temeiul căreia titularul dreptului poate sau trebuie să desfăşoare o anumită conduită ori să ceară altora desfăşurarea unei conduite adecvate dreptului său, sub sancţiunea recunoscută de lege, în scopul valorificării unui interes personal, direct, născut şi actual, legitim şi juridic protejat, în acord cu interesul obştesc şi cu normele de convieţuire socială.
Nu am avut sorti de izbanda cu oamenii de la HR. Nu au vrut sa inteleaga.
Poate reusiti sa primiti un raspuns mai concludent de la ANAF pe acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere de impozit theoistrate theoistrate Am o intrebare, daca lucrez ca programator si mi-am echivalat studiile ca sa nu mai platesc impozitul pe venit, din ce luna se aplica aceasta reducere. De ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa MariusAlexandrescu MariusAlexandrescu Buna seara. Am urmatoarea speta: am luat in anul 2001 doua produse electronice de la un magazin de electrocasnice, in voga la acea vreme, prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea aplicarii legii 118/2010 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Buna seara. Va rog tare mult sa imi spuneti daca este posibila suspendarea aplicarii Lg 118/2010, de reducere a salariului cu 25%, cu ajutorul Ordonantei ... (vezi toată discuția)