avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea aplicarii Legii 118/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea aplicarii Legii 118/2010

Buna seara.
Va rog tare mult sa imi spuneti daca este posibila suspendarea aplicarii Lg 118/2010, de reducere a salariului cu 25%, cu ajutorul Ordonantei Presidentiale?
M-am gandit la introducerea unei actiuni prin care sa se anuleze decizia de reducere cu 25% a salariului si plata drepturilor retroactiv.
Si cu ajutorul Ordonantei Pres. sa se ceara suspendarea aplicarii acestei legi, pana la judecarea fondului.
Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 18:36, 29 Noiembrie 2010
Nu stiu sa existe astfel de spete, dar de ce sa nu incercati?
Pentru orice exista un inceput.
Succes!
Intr-un stat democratic in care functioneaza echilibrul puterilor in stat si isi exercita prerogativele o justitie impartiala care isi cunoaste rolul in stat , forul suprem de justitie ar fi judecat de atunci macar un recurs in interesul Legii prin care sa aduca lamuriri. Sesizat CC -ul cu privire la neconstitutionalitatea acestei legi raportata la anumite art ale legii fundamentale a raspuns strict in limitele sesizari. Asta nu inseamna ca raportat la alte articole nu ar putea fi declarata neconstitutionala ulterior. Cine oare a sesizat CC-ul cu exceptia de neconstitutionalitate ? Si de ce ? In ce priveste suspendarea pe cale de ordonanta presedentiala ... "pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere..." si deci conditia este cea a exixtentei unei aparente in dreptul intern ceea ce nu este [cu atat mai mult cu cat CC-ul iata a fost sesizat (de cine .... ? :stunned:) si a zis ca este OK] dar prezumam noi ca ar izvora din conventiile la care statul a aderat. Ori cum ... pina la D-zeu te mananca ingerii pe drum ... ma intreb care judecator de tribunal ar avea curajul sa isi puna in cap si Parlamentul si Presedentia si Guvernul si unitatea bugetara decretand suspendarea aplicarea legii cu de la sine putere in speta dedusa judecatii sale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire intemeiata pe neconstitutionalitate declarata ulterior judecarii cauzei tcnz tcnz In cazul in care o lege (integral sau partial) este declarata neconstitutionala, cei carora li s-au pronuntat hotarari judecatoresti (in baza legii/articolelor ... (vezi toată discuția)
Exceptie neconstitutionalitate art 453 plata cheltuieli de judecata aidu aidu Vreau sa introduc exceptia de neconstitutionalitate cu privire la articolul in baza caruia intimata solicita obligarea mea la plata cheltuielilor de judecata, ... (vezi toată discuția)