Da domnule, incheierea se comunică de îndată procurorului şi inculpatului, apoi dvs in termen de 3 zile de la comunicarea încheierii puteti face contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererilor şi a excepţiilor, precum şi împotriva soluţiilor prevăzute la art. 346 alin. (3) - (5) C.P.P. Contestaţia se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate. Când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se judecă de către completul competent, potrivit legii.
va multumesc de raspuns dle avocat, eu vream sa va intreb contestatia de la judecatorul de la tribunal mi se comunica? am contestat decizia camerei preliminare de la judecatorie.
ART. 347
Contestaţia
(1) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 346 alin. (1), procurorul şi inculpatul pot face contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererilor şi a excepţiilor, precum şi împotriva soluţiilor prevăzute la art. 346 alin. (3) - (5).
(2) Contestaţia se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate. Când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se judecă de către completul competent, potrivit legii. (3) Dispoziţiile art. 343 - 346 se aplică în mod corespunzător.
#B
ART. 346
Soluţiile
(1) Judecătorul de cameră preliminară hotărăşte prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului şi a inculpatului. Încheierea se comunică de îndată procurorului şi inculpatului.
.........................................
Din dispozitiile legale, se intelege ca se comunica, momentan sunt cu cateva dosare in faza de contestatie, nesolutionate, nu va pot spune din practica.
si ce se intampla daca contestarea va fi solutionata dupa primul termen de judecata? (ceea ce primesc automat dupa decizia camerei preliminare) se amna cauza din oficiu?