In anul 2011 in ianuarie a murit bunica materna. Eu m-am mutat dint-un alt județ la ea in casă pentru a avea grijă de ea. Pe atunci , în 2005 mama si unchiul au promis că dacă am grijă de bunica o sa imi transcrie mie casa că ei nu au nevoie de ea. In 2011 , luna mai a decedat și mama. După bunica a rămas o casă la tară cu o grădină de 34 de arii si teren extravilan de 6 ha. Acum după trei ani de la decesul lor am contactat-o pe sora mea că ce are de gând pe mai departe. Cu unchiul este ok, știu că 50 % apartine legal lui dar o să mă înțeleg cu dânsul. Sora mea are pretenții asupra casei ceea ce este legal dar nu este etic. Am rugat-o sa renunte la partea de casă in schimbul părții mele din terenul extravilan in acceasi valoare pentru că oricum ea locuieste la 500 de km și nu vine niciodată pentru ca si eu sa pot face anumite investiții in casă. Răspunsul a fost că vor să vină și să renoveze partea lor (cu sotul ei)de 25% asa că nu o sa facă schimbul(eu am fost proastă că am avut încredere in familie si nu am făcut pe atunci un contract de întreținere cu bunica)Medierea in cazul acesta nu are nici o sansă pentru că ii cunosc. Întrebarea mea este dacă mă duc în judecată am șanse să fie obligată să accepte oferta mea? În caz contrar voi fi nevoită să mă mut din casă si să caut altă locuintă după 9 ani petrecuți aici. Menționez că in timpul in care a trăit bunica nu i-a dat nici măcar un pahar cu apă, eu am investit in mormantul bătrânei, eu am grijă de mormant(nici măcar o floare nu a adus decand a murit) și sunt obligată să accept condițile ei......!?
Dar trebuie sa va miscati repede cu partea care va revine de pe urma unchiului. Nu lasati acest detaliu pe mai tarziu, cand doamen-feri, se mai poate intampla ca omul sa uite, sa se imbolnaveasca fizic sau psihic, sa moara etc.
Nu cred ca ati vrea sa aveti discutii cu mostenitorii unchiului, cum aveti cu sora dvs. Demarati decshiderea succesiunii dupa bunica.
Probleme succesiune.
madmax80
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie.
Este vorba de o casa construita de aprox 45 de ani unde locuieste mama mea si unchiul meu.
Tatal meu a murit cand aveam 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Rusu.marina
Buna ziua, va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță: părinții tatălui meu au cumpărat un apartament. Bunicul a murit acum 5 ani și nu am ... (vezi toată discuția)