avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cazier judiciar - reabilitare ped.cu suspendarea cond. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cazier judiciar - reabilitare ped.cu suspendarea cond. a executarii

Buna ziua,
Am o neclaritate si v-as ruga sa ma elucidati cat se poate de aprofundat cu privire la urmatorul caz:
1.decizia penala din 24.03.2009 la Curtea de Apel. solutionata cu o condamnare de 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare fixand un termen de incercare de 3 ani si 4 luni.
2.decizie la I.C.C.J. din 11.06.2009 solutionata cu respingerea ca nefondata a recursurilor atat a Parchetului cat si a subsemnatului,aceasta insemnand ca a ramas definitive si irevocabila decizia Curtii de Apel.
As dori sa stiu cand va apare CAZIERUL MEU JUDICIAR FARA MENTIUNI,din cunostintele mele stiu ca prin efectul legii trebuia pana acum sa il am fara mentiuni…multumesc
Daca nu ati mai savarsit o alta infractiune in aceasta perioada, a intervenit reabilitarea de drept, autoritatea care tine evidenta cazierului judiciar va sterge din oficiu mentiunile privind pedeapsa aplicata, in cazul in care stergerea acestor mentiuni nu s-a facut din oficiu, va puteti adresa instantei care a judecat in prima instanta cauza si care a pronuntat condamnarea sau la instanta corespunzatoare in grad in raza teritoriala unde domiciliati, cu o cerere de constatare a interventiei reabilitarii de drept.
asa ar trebui... sa intervina reabilitarea de drept... daca nu, trebuie facuta o actiune de constatare a acesteia
pai oare de ce nu au facut ei mentiunea de stergere?
din datele enuntate mai sus care este data de la care beneficiam de efectul legii privind stergerea mentiunilor ?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
n are relevanta aceea data... poate fi cu mult depasita si sa nu opereze in cazierul judiciar reabilitarea de drept... asta o puteti vedea doar solicitand un astfel de cazier... acum se elibereaza pe loc
De la 11.06.2009, calculati 3 ani si 4 luni, dar v-am spus ca in practica, nu prea se sterg aceste mentiuni din oficiu.

Alte discuții în legătură

Reabilitare adrian2010a adrian2010a am avut o suspendare de 1 an si am mai comis o fapta si am fost condamnat si am executat 1 si 8 luni asta fiind in 2006 se poate face reabilitarea la ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei- reabilitare ContSters103316 ContSters103316 In iunie 2010 a inceput urmarirea penala asupra mea pentru ca tineam evidenta la niste societati care au beneficiat de subventii. In decembrie 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Durata solutionarii cererii de reabilitare ionut214 ionut214 Buna seara, In pracatica, cam cat dureaza solutionarea unei cerei de reabilitare de drept la instanta si in cat timp cazierul va apare \'\'curat\'\' de la ... (vezi toată discuția)