avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

am avut o suspendare de 1 an si am mai comis o fapta si am fost condamnat si am executat 1 si 8 luni asta fiind in 2006 se poate face reabilitarea la judecatorie si daca se sterge cazierul
da, se poate face reabilitarea de drept si da, se sterge cazierul
Conform NCP posibil sa fi intervenit reabilitarea de drept, astfel la implinirea termenului de reabilitare, daca nu ati mai savarsit o alta infractiune, autoritatea care tine evidenta cazierului judiciar va sterge din oficiu mentiunile privind pedeapsa aplicata, in cazul in care stergerea acestor mentiuni nu s-a facut din oficiu, va puteti adresa instantei care a judecat in prima instanta cauza si care a pronuntat condamnarea sau la instanta corespunzatoare in grad in raza teritoriala unde domiciliati, cu o cerere de constatare a interventiei reabilitarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna dupa noul cod penal 2 ani cu suspendare si 4 ani termen de incercare jo1970 jo1970 la finalul lunii ianuarie 2011 am primit sentinta. cand pot cere reabilitarea cazierului ? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - reabilitare ped.cu suspendarea cond. a executarii apostolga apostolga Buna ziua, Am o neclaritate si v-as ruga sa ma elucidati cat se poate de aprofundat cu privire la urmatorul caz: 1.decizia penala din 24.03.2009 la Curtea ... (vezi toată discuția)