In iunie 2010 a inceput urmarirea penala asupra mea pentru ca tineam evidenta la niste societati care au beneficiat de subventii. In decembrie 2010 am fost depistat conducand auto cu o imbibatie alcoolica de peste 0.8 si in 2012 a inceput procesul , iar in 11.2012 a ramas definitiva o hotarare de 1 an si patru luni si doi ani de reabilitare. In 2013 a inceput procesul cu societatile carora le tineam evidenta, proces care nu stiu cand se va termina. Daca in mertie 2016 am implinit 3ani si patru luni de cand a ramas hot def. de ce nu am cazierul curat. Mentionez ca am scos cazierul zilele astea. Stie cineva cum sa procedez?
Va multumesc anticipat!
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.
In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."
Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.
Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.
Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.
Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.
Implinirea termenului de incercare a fost in martie 2016. In perioada noiembrie 2012 - martie 2016 (1 si patru luni + 2 ani) Infractiunea care este acum pe rolul judecatoriei pentru ca tineam evidenta la niste societati a fost asa-zis infaptuita pana pe data de 29.06.2010 cand am fost pus sub urmarire penala. Rog pe cineva sa-mi spuna daca pot sa fiu reabilitat si ce trebuie sa depun la trezoreria. Eventual un model de cerere.
Va multumesc mult!
Pe cazier scrie pedeapsa care a ramas definitiva in 11.2012 1 an si patru luni = doi ani de incercare pentru circulatie.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Reabilitare
ContSters103316
In iunie 2010 a inceput urmarirea penala asupra mea pentru ca tineam evidenta la niste societati care au beneficiat de subventii. In decembrie 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Cazier
Inculpatul
Buna seara!
Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume;
In anul ... (vezi toată discuția)