avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este calea de atac in cazul in care nu am primit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este calea de atac in cazul in care nu am primit citatie?

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si sa ma sfatuiti ce cale de atac exista in urmatoarea situatie:
- am formulat cerere de chemare in judecata cu obiect litigiu de munca;
- am formulat cererea ”ca la carte... zic eu”... obiect , temei juridic, probe... inscrisuri, martori cu adresa, interogatoriu paratei...
- sedinta in Camera de consiliu a fost pe data de 08.07.2014 fara ca eu sa stiu pentru ca nu nu am primit citatie la adresa procesuala mentionata in cerere;
- din INCHEIEREA... am inteles ca prin citatie instanta mi-a invederat ”Se retine ca, prin rezolutie, in procedura prevazuta de art. 194-197 din N. C. P. C. s-a dispus citarea reclamantaului... cu mentiunea ***Sa se precizeze obiectul cererii raportat la dispozitiile Codului Muncii; sa se indice temeiul juridic al capetelor de cerere si cadrul procesual; sa se ataseze interogatoriul...*** iar reclamantul nu si-a indeplinit aceasta obligatie” ;
- in data de 24 iulie 2014 mi-a adus o vecina plicul de la tribunal (cu data postei la destinatar 17.07.2014) in care am primit incheierea prin care imi este anulata cererea de chemare in judecata, cu termen de reexaminare de 5 zile;
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea continua, sau care este calea prin care pot solicita obligarea paratei la respectarea drepturilor mele legale.
Cel mai recent răspuns: stefpalade65 , utilizator 09:23, 26 Iulie 2014
folositi calea de atac indicata- reexaminare, nici nu ati primit citatie pt ca dosarul era in faza de regularizare. mergeti la instanta si vedeti ce dovezi sunt in dosar ca vi s-a comunicat ce este precizat in incheiere.....respectati termenul.....altfel va trebui sa depuneti un nou dosar.
Va multumesc pentru raspuns. Termenul de 5 zile pentru reexaminare a fost depasit, conform incheierii care a ajuns in posesia mea abia in a opta zi. Voi merge la instanta si voi cere punerea pe rol sau voi depune un alt dosar daca se mai poate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare art 200 ContSters159316 ContSters159316 in cazul unei cereri de reexaminare se mai poate acorda un termen pentru probe sau alt motiv? codul de procedura zice ca cererea de reexaminare se judeca cu ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii neregulare cf. art.194 cod procedura civila Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art. 194 cod proc civ, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii. acestea trebuie verificate in procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare Adytzu72 Adytzu72 Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos: Numãr unic ... (vezi toată discuția)