avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Buna ziua,
Am incheiat o procura notariala pentru imputernicirea unei persoane in vederea incheierii actelor privind instrainarea unui teren, aceasta urmand a-mi da banii la incheierea vanzarii. Aceasta persoana a disparut de o saptamana, nu raspunde la telefoane. Cum pot anula procura si cum pot verifica daca a instrainat terenul. Specific faptul ca titlul de propietate original este la mine si nu stiu daca a facut actele cadasrtale.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:48, 25 Iulie 2014
Mergeti la orice notyariat si reziliati procura si pt.mai multa siguranta anuntati si la Cartea Funciara unde este intabulat terenul.
Ce sa anunte la Cartea Funciara???? Atat timp cat exista o procura valabila pentru instrainarea terenului, vanzarea si incasarea sumei de bani se face legal !!! Ca dupa aceea persoana imputernicita nu mai restituie banii fostului proprietar e altceva, daca aveti dovezi ca v-a inselat, il puteti actiona in judecata. Si pentru ca aveti sentimentul ca persoana nu e de incredere, anulati imputernicirea !

La cadastru este necesara o copie legalizata a titlului de proprietate insa la vanzare notarul cere actul original , care este la dumneavoastra.
Poate ca omul a patit ceva si de aceea nu raspunde, sa nu fim fatalisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de imputernicire dangabriela dangabriela In dorinta de a vinde o bucata de pamint, mama mea a incheiat o procura de imputernicire in vederea reprezentarii in problema vinzarii pe numele unei terte ... (vezi toată discuția)
Despre_procura musculita musculita Ce riscuri presupune pentru manadatar o astfel de procura? Subsemnatul…………………….,imputernicesc pe doamna (ul) ... (vezi toată discuția)
Imputernicire constantin29 constantin29 Buna ziua,am o imputernicire facuta de bunicul meu sa vand o propietate de a sa casa+teren,cartea funciara e facuta de 3 zile si o am la mine.Mai e nevoie si ... (vezi toată discuția)