avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul asupra unui loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul asupra unui loc de veci

Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de locul de veci in care sunt inmormantati bunici din partea mamei. Pe aceste locuri de veci dintr-o zona rurala nu exista documente care sa ateste dreptul de proprietate al mamei asupra acestora.
Acolo sunt inmormantati bunicii mei din partea mamei in anii 1946 si respectiv 1948.
In anii 1994-1995 in unul din locuri a fost inmormantat si fratele bunicului( bunicul dascalului).
Mama a fost singura care a ingrijit acele morminte . Mentionez ca contributia bisericii a platit-o anual.
Preotul din sat a vandut locurile de veci dascalului bisericii, care are grad de rudenie cu mama fiind nepotul fratelui bunicului care este inmormantat acolo.
Am fost si am stat de vorba cu preotul, discutie la care a fost prezent si dascalul.Preotul mi-a spus ca nu stia ca acolo sunt inmormantati bunicii mei, si ca dascalul iar fi spus ca este inmormantat numai bunicul lui.
La finalul discutiei preotul mi-a sugerat sa merg in instanta.
Vin si va intreb cu ce documente as putea sa merg in instanta avand in vedere ca aceste locuri sunt mostenite "din tata in fiu", sau care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez in rezolvarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:15, 26 Iulie 2014
Initial solicitati administratiei cimitirului sa va precizeze statutul locului de inhumare ,daca face obiectul unui contract de vanzare de concesiune,etc
Teoretic,locurile de inhumare pot fi solicitate de preluat de catre rudele sau apartinatorii titularilor de contract sau ai celor inhumati,prin incheierea de noi formalitati si plata taxelor aferente
In cazul dv,aveti dreptul sa promovati actiune in instanta,urmand a proba interesul pentru respectivul loc de inhumare depunand documentele care atesta rudele care sunt inhumate si cu documentele care atesta achitarea obligatiilor aferente loc de inhumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,va supun atentiei un caz personal,si va rog foarte ... alexyxy alexyxy Buna seara,va supun atentiei un caz personal,si va rog foarte mult sa-mi acordati sprijin explicativ .Preotul satului a dispus inhumarea in locul de veci al ... (vezi toată discuția)
Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)