Buna ziua! Am mare nevoie de sfatul dvs. Detin 2 apartamente cumparate inainte de casatorie si am inteles ca acestea sunt bunuri proprii. In prezent, sotul meu incearca prin toate metodele de convingere sa ma determine sa vand macar unul pentru a cumpara pe numele ambilor. Nu stiu ce sa fac. Ce ma sfatuiti?
Partajul nu e deloc placut, nervi si certuri , si este si costisitor. Si de ce ?? Din moment ce sotul dvs. are o atitudine destul de materialista si emite pretentii in legatura cu bunurile dvs, ganditi-va ce ar face daca ar fi la mijloc si bunuri comune, adica la care a contribuit si dansul... Doamna , e pacat sa va pierdeti siguranta pe care o aveti acum, avand 2 apartamente in proprietate , sunteti cumva...independenta financiar.. In unul locuiti, pe celalalt il puteti inchiria, etc plus salariu , deci chiar nu aveti probleme .Pentru binele dvs , si pentru a va proteja , deschideti bine ochii , cereti sfaturi , cititi tot ce semnati , acum, inainte sa actionati , sa vindeti, sa cumparati.
Stimată doamnă, dacă soţul dvs. face un credit pentru partea lui, o face tot în perioada căsătoriei, deci ambii sunteţi datori, chiar dacă dânsul e titularul creditului. (La fel ca bunurile dobândite împreună se raportează şi datoriile). Apoi, creditul trebuie garantat cu ceva, bănuiesc că vrea să ipotecheze un imobil, fie cel care se va construi, fie tot un apartament al dvs. !
Dacă totuşi vrea domnul să construiţi împreună, luaţi creditul împreună, plătiţi împreună, ipotecaţi viitoarea construcţie, dar nu vă atingeţi de ce-i a dvs. !!!
Atentie ca daca sotul face imprumut si sunteti casatoriti imprumutul e la comun. Nu il mai plateste el il platiti dumneavoastra. Orice bun achizitionat e la comun si orice imprumut atat timp cat nu aveti separatia bunurilor. Mergeti la notar si discutati si nu va lasati calcata in picioare.
dna, in caz ca cedati "presiunii" sotului si vindeti pt a cumpara pe numele ambilor la un eventual partaj dv puteti dovedi f. usor ca cei mai multi bani va revin dv, ca urmare a vanzarii apartamentului avut inainte de casatorie...
totusi, e "ciudat" ca el va "preseaza" si dv simtiti ca va "preseaza"... nu cedati "presiunii"...
Mostenire
ceacanau
buna....sant casatorita si am un copil cu actualul sot, dar el a mai fost casatorit si din acea casatorie a rezultat un copil.....eu impreuna cu sotul am ... (vezi toată discuția)