avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratia de avere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratia de avere

Buna ziua,
Ce anume se poate intampla unui functionar public (post de referent,dar in fapt fiind casier intr-o primarie),daca nu declara toata averea in declaratia de avere ?
Cine are dreptul sa sesizeze acest aspect si unde anume sa sesizeze ?
Care este procedura de sesizare ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 18:12, 28 Iulie 2014
ANI ( Agenția Națională de Integritate) , verifică declarațiile de avere ale funcționarilor publici și, dacă găsește nereguli, sesizează organele de urmărire penală.
ANI,trebuie sesizata de cineva,ori face verificari din oficiu,asupra tuturor functionarilor publici ?
Va multumesc.
Mai verifică și ei, dar pot fi sesizați.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce institutie este competenta material sa solutioneze o sesizare? Manole Dumitru Manole Dumitru Buna ziua, Daca un functionar public (salariat la o Primarie din Orasul X) nu isi declara in totalitate averea(terenuri cumparate, vila masina etc.) in ... (vezi toată discuția)
Loc de munca la primarie 420561NV20 420561NV20 as dori sa stiu daca este legal ca intr-o primarie sotia primarului sa ocupe postul de casiera,si unde as putea face o sesizare cu privire la acest aspect?va ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog adabia adabia Sunt functionar public si anul acesta am fost obligata sa depun declaratia de avere. Cand am completat-o, m-am grabit, si am trecut alocatia de stat a ... (vezi toată discuția)