avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retragere din contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retragere din contract de credit

Am luat un credit de la un IFN (Institutie Financiara Nebancara) suma imprumutata fiind de 8667,40Lei, din care am primit in cont 8000Lei, restul fiind comisionul de analiza dosar (200Lei) si prima de asigurare (467,40Lei, pentru care nici nu am primit nicio chitanta). Dupa cateva zile, m-am razgandit, nu am folosit niciun leu din credit, suma fiind intreaga in cont (in banca care defapt detine IFN-ul si unde a virat aceasta banii). Desi mi s-a sugerat sa fac cerere, eu am facut, potrivit legii OUG nr.50/2010, dar si contractului de credit, in termenul stabilit de acestea (maxim 14zile calendaristice), o Notificare de Retragere prin care notificam IFN-ul ca vreau sa ma retrag din contractul de credit, dar prin care ii anuntam cat vreau sa le platesc (8000lei) si le dadeam un termen de 48 de ore sa-mi confirme contul unde sa le fac plata (primisem de la reprezentantul din Oradea contul scris pe un biletel)
Conform art 60 OUG nr. 50/2010: " Creditorul nu este indreptatit la nicio alta compensatie din partea consumatorului in cazul retragerii, cu exceptia compensatiei pentru orice taxe nerambursabile platite de catre creditor administratiei publice. "
Ei mi-au cerut telefonic sa le returnez 8667,40lei, din care 467,40lei (asigurarea) o voi primi inapoi. Nu vor sa dea nimic in scris ce suma si in cat timp imi va fi returnata.
Deci eu am primit de la ei suma de 8000lei (in contract reperzentand un credit utilizat in scopul "acoperirii unor nevoi personale ale Imprumutatului in suma de 8000,00lei), iar, conform Conditiilor Financiare, Creditul (suma imprumutata)este 8667,40lei.
Cati bani trebuie sa le returnez? 8000Lei sau 8667,40Lei?si daca platesc 8667,40lei, cat trebuie sa-mi returneze IFN-ul? Cum pot sa le dau un termen in care sa-mi returneze banii? Ma gandeam sa atasez langa cererea de reziliere a contractului de asigurare o notificare prin care sa le indic contul unde sa-mi returneze banii si termenul maxim de plata. Este ok?
Printre multe anomalii la acordarea acestor credite semnalez una dintre ele: seful reprezentantei din Oradea imi da un biletel, o fituica pe care era scris contul unde sa returnez banii, iar pentru a-mi returna ei contravaloarea asigurarii trebuie sa le dau extrasul meu de cont... nu le ajunge contul scris pe o hartie....

Alte discuții în legătură

Blocare suma cont bancar sharky48 sharky48 Buna ziua ! Am imprumutat o suma de bani de la un IFN si n-am putut plati toata suma la termenul scadent. Am ajuns la o intelegere cu firma respectiva sa ... (vezi toată discuția)
Termen cesionare creanță cornel2222 cornel2222 Bună ziua, vreau sa știu va rog frumos cât timp are dreptul o instituție financiara nebancara sa tine contractul de credit, după cât timp este cesionat ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata hili hili Buna ziua!Acum 6 luni am facut un credit de 5500 lei pe o perioada de 4 ani la un ifn.Dupa 6 luni am achitat in avans acest credit.In soldul principal al ... (vezi toată discuția)