avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare suma cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare suma cont bancar

Buna ziua ! Am imprumutat o suma de bani de la un IFN si n-am putut plati toata suma la termenul scadent. Am ajuns la o intelegere cu firma respectiva sa platesc restul de datorie esalonat. Pana sa vina termenul urmator de plata,ei au reusit sa retraga din contul meu o suma anume,dat fiind ca aveau datele cardului meu de debit,altfel nu puteam obtine creditul respectiv fara sa le furnizez aceste date. Am notificat banca de acest lucru si la sfatul lor am incheiat cu ei o conventie de "refuz de plata " ca sa nu se mai intample acest lucru si pe viitor. Am contactat IFN-ul respectiv sa reclam acest abuz si am fost agresat verbal,fiind exclusa orice intelegere amiabila. Au continuat sa notifice banca si sa incerce sa-mi blocheze o suma din contul bancar unde incasez pensia,dar nu au mai putut face nimic,intrucat,tot banca m-a sfatuit sa vin cu decizia medicala de pensionare si in felul acesta IFN-ul respectiv sa fie impiedicat sa mai faca asemenea tranzactii fara acordul meu si al bancii unde am contul deschis. Problema este ca luna de luna,tot incearca sa imi blocheze suma respectiva din cont,dar in ultimele 4 luni nu au mai putut face nimic. Mai mult,am aflat de la dvs.,ca practic contractul intre mine si IFN-ul respectiv fiind semnat "online"" este nul. Cum pot incheia acest litigiu in mod legal ? X-(
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:43, 11 Mai 2017
sharky48 a scris:
...,ei au reusit sa retraga din contul meu o suma anume,dat fiind ca aveau datele cardului meu de debit, altfel nu puteam obtine creditul respectiv fara sa le furnizez aceste date.

Asta este foarte grav. Cum adica "ei au reusit sa retraga din cont ..."? Asta poate fi infractiune. Oferiti detalii ...

sharky48 a scris:
Mai mult,am aflat de la dvs.,ca practic contractul intre mine si IFN-ul respectiv fiind semnat "online"" este nul.

Ehh ...asta nu-i chiar asa.

sharky48 a scris:
Cum pot incheia acest litigiu in mod legal ? X-(

Depinde. Sunt mai multe solutii. Trebuiesc detalii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dany3377 dany3377 Buna ziua. Am un credit restant cu peste 90 de zile, la un IFN. In urma acestor restante am incheiat un acord de plata, reesalonare a sumei datorate. Am ... (vezi toată discuția)
Utilizare card dupa decesul titularului addrienne90 addrienne90 Buna ziua, as aveanevoie de putin ajutor. Mama mea a are un cont deschis la o banca, in care i se virau salariile. In urma cu 2 saptamani aceasta a decedat, ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata !!! sharky48 sharky48 Buna ziua ! Am incheiat un contract de credit cu un IFN,contactul fiind semnat la distanta,adica \"online\" pe \"site-ul\" creditorului. Datorita agravarii ... (vezi toată discuția)