avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata

Buna ziua!Acum 6 luni am facut un credit de 5500 lei pe o perioada de 4 ani la un ifn.Dupa 6 luni am achitat in avans acest credit.In soldul principal al creditului a fost adaugata suma de 1200lei reprezantant aceasta asigurare,de care nici macar nu am fost instiintat la semnarea contractului.Acum intrebarea mea este daca am platit dupa 6 luni in avans creditul inclusiv toata asigurarea care era pentru 4 ani sami revina banii de asigurare pe 3 ani si jumatate cat a ramas din asigurare.Exista vreo sansa sa-mi recuperz diferenta de bani,si daca exista vreo lege in acest sens.Astp un raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hili , utilizator 18:35, 6 Martie 2018
Buna ziua,

Daca ati incheiat o polita de asigurare, ar trebui sa aveti si conditiile de asigurare. Studiati termenii de reziliere a politei din conditiile de asigurare si daca exista posibilitatea rezilierii, adresati o cerere asiguratorului care a emis asigurarea.

Cererea ar putea fi transmisa chiar prin intermediul IFN-ului care va oferit serviciile si care a actionat ca intermediar intre dumneavoastra si societatea de asigurare.
Va multumesc mult!
Ifn tbi se numeste,din pacate nici nu se pune problema sa-ma ajute in acest sens,Din aceasta asigurare nu am inteles mare lucru,citez din asigurare[ In cazul rambursarii totale anticipate a creditului inainte de termen conform graficului initial de rambursare,acoperirea individuala a imprumutatului asigurat,detinatorul imprumutat continua impreuna cu graficul de rambarsure a initial.In acest caz imprumutatul asigurat,detinator asigurat sau mostenitorii sai legali sunt beneficiarii asigurarii in cazul riscului asigurat.Imprumutatul asigurat are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 20 zile calculat o singura data la data intrarii in vigoare a acoperirii pentru deces,fara pkata vreunei penalitati si cu restituirea primei unice platite inauntrul acestui termen de debuntare unilaterala Notificarea se fa face in scris la sediul ifn,dupa trecerea acestui termen 20 zile imprumutatul poate cere reziliera asigurarii in acest csz rezielea producanduse la data solicitata de catre imprumutat fara rambursarea primei unice sau a unei parti din prima unica de asigurare platita.
Acum as ruga pe cineva sa-mi explice,mare lucru nu am inteles,in mare am inteles ca nu-mi mi-ar returna diferenta de bani la asigurare
Buna ziua,

Din cele expuse de dvs. ati inteles bine, Nu aveti clauza de reziliere cu posibilitatea de modificare a perioadei de asigurare si de recalculare/ restituire a primei de asigurare.

Alte discuții în legătură

Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament dubla miky_28 miky_28 Buna ziua,va scriu in speranta ca cineva va sti sa imi dea un raspuns la problema mea.In anul 2007 am cumparat un apartament prin credit ipotecar,asigurarea ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre procentul primei de asigurare viata din contractul de credit si procentul din graficul de rambursare mac2010 mac2010 In contractul de credit Prima Casa cu o banca, la Asigurare de viata se precizeaza ca prima de asigurare lunara se calculeaza ca procent de 0.029% la soldul ... (vezi toată discuția)