avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sotie divorteaza de sot acesta nu are venituri legal impozabile dar de fapt are destule venituri dar realizate fara forme legale (lucreaza la negru) ,in aceasta situatie poate fosta sotie obtine vreo pensie intretinere copil de la acesta?
Precizez ca este unicul copil al acestuia si este recunoscut legal de catre acesta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:09, 28 Iulie 2014
Da, poate sa obtina o pensie de intretinere in favoarea minorului de maxim 25 % raportata la venitul minim pe economie.

doamna avocat aveti dreptate ..poate sa obtina 25% din venitul mediu pe economie ..doar pe hartie ..si cu niste bani cheltuiti in instanta ..dar asta doar daca vrea el sa`i dea acea pensie ..dar daca nu vrea ... nu obtine nimic..pt ca legea spune ca daca nu are nici`un venit declarat si munceste la negru.. nu este rea vointa dar saracul nu are de unde sa plateasca .. in aceeasi situatie sunt si eu.. si stiu ce vb
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
are bunuri pe numele lui? poate il executati silit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)