avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda oprirea interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda oprirea interzisa

Buna seara,

M-am trezit cu o notificare pe parbriz cu mentiunea < a oprit neregulamentar in zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" cu aditionale>. Am parcat masina in parcarea din fata blocului, pe langa alte ~20 masini. Insa semnul aditional spune "Oprirea interzisa Duminica in intervalul orar x-y pentru salubrizare" .
Eu inteleg ca oprirea este interzisa in ziua de Duminica in acel interval orar, nu mereu. La fel inteleg si restul vecinilor.

Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: tynatwine , utilizator 19:41, 26 Iulie 2014
In cazul in care primiti un proces verbal de contraventie prin care sunteti sanctionat ,il contestati in instanta prezentand situatia mentionata de de dvs.
Deocamdata nu ati nimic de facut. Daca primiti un proces verbal de contraventie contestati-l in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul faptei.
ing. Ioan Ciobanu
Pentru incheierea procesului verbal sunt invitata luni la sediul politiei locale.
Daca deasupra semnului de oprire interzisa este placuta cu mentiunea "Duminica intre orele x-y oprirea interzisa pentru salubrizare stradala" , inseamna ca doar in acel interval este interzisa oprirea ? Eu asa inteleg.
Luni cand imi face procesul verbal, daca nu sunt de acord cu el ar trebui sa-l semnez sau nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
N-am observat că s-a schimbat un indicator și am fost amendată de poliția locală . există obligația legală de a informa populația când se instalează sau se schimbă semnele de circulație? Oana H. Oana H. Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de ... (vezi toată discuția)