avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara in baza unor articole ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara in baza unor articole neconstitutionale

Am fost sanctionata prin dispozitie cu retrogradarea in functie. Articolele in baza carora a fost emisa acea dispozitie, la data de 02.07.2014, au fost declarate neconstitutionale. este vorba de art. 59-62 din Statutul politistuluii. Imi poate spune cineva, care sunt consecintele asupra acelei dispozitii de sanctionare, tinand cont de neconstitutionalitatrea articolelor respective?






Buna ziua,
In mod normal, acea sanctiune este lovita de nulitate absoluta.
S-ar putea ca sa fie necesar sa solicitati aceasta constatare in instanta.
Formulati intai un raport catre conducere in care sa solicitati constatarea acestei nulitati si daca nu primiti un raspuns scontat abia atunci solicitati-o in instanta.
Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Sanctiunea este anterioara sau ulterioara Deciziei Curţii Constituţionale?
va multumesc
Decizia de sanctionare a fost emisa anterior deciziei ccr dar nu a putut fi pusa in aplicare pentru ca nu mi-a fost comunicata fiind in concediu medical.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
silviamarin2007, utilizator
Până la publicarea deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial aceasta nu produce nici un efect asupra prevederilor declarate neconstitutionale.

Alte discuții în legătură

Decizii ale curtii constitutionale handsu handsu In dreptul nostru nu exista nici o reglementare , care sa sanctioneze neaplicarea deciziilor Curtii Constitutionale de catre instante . Pe langa faptul , ... (vezi toată discuția)
indice art. 74 indice 1 declarat neconstitutional ptcnarcisa ptcnarcisa daca urmarirea penala a inceput in anul 2006, iar primul termen de judecata s-a dat in iulie 2012, privind infractiunea de inselaciune art 215, conform art. 74 ... (vezi toată discuția)
Deciziile curtii constitutionale produc efecte numai pentru viitor? Statescu Statescu Buna ziua! O doamna, sefa la pensionari, spune asa:\"Presedintele CNNP, Doina Parcalabu, a precizat ca [b]deciziile Curtii Constitutionale produc efecte numai ... (vezi toată discuția)