avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil pe cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil pe cote parti

Buna ziua, as dori sa cumpar la sfarsitul acestui an un imobil impreuna cu viitoarea sotie in cote-parti. Ma intrebam cum se procedeaza? pur si simplu precizam la notar ca dorim sa sa cumparam acel imobil in cote-parti? Sunt necesare si alte acte pe langa cele obisnuite la achizita imobilului?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 15:52, 26 Iulie 2014
inainte de toate precizati ce intelegeti prin cumparare imobil pe cote parti... adica cumparati un imobil cu viitoarea dvs sotie si aveti fiecare 50-50%?... oricum asa veti fi... sau unul din voi are un procent mai mare si celalalt mai mic?... asta doriti de fapt?
Ceea ce dorim noi defapt este ca imobilul sa fie trecut pe numele amandurora, iar nefiind casatoriti ne ramane posibilitatea de a cumpara pe cote parti preferabil egale 50% / 50%. Insa nu stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez neavand experienta.
Luati legatura cu un notar, intrucat contractul de vanzare-cumparare este un act ce se incheie in forma autentica si precizati toate conditiile acestuia pentru indrumare de specialitate.
precizati notarului cat anume platiti fiecare din pret si el va insera acest fapt in contract, evidentiind cota parte din imobil ce apartine fiecaruia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate vinde sotul imobil construit in timpul casatoriei? stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul am cumparatin timpul casatoriei un teren (este cumparat pe numele sotului eu neputand fi prezenta la semnarea actului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de proprietate Ionela Popescu Ionela Popescu Buna ziua.Am si eu o speta.Doua persoane au cumparat cu apartament, nefiind sot si sotie, dar au inscris apartamentul pe numele amandurora, fiecare avand 50% ... (vezi toată discuția)
Cota parte proprietate si modificare cota parte Mihaivl1 Mihaivl1 Buna ziua, Eu impreuna cu sotia dorim sa achizitionam un imobil. Parintii sotiei vor sa ne sprijine cu o suma de bani, pe care sa ii transmita sotiei prin ... (vezi toată discuția)