avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz in serviciu agent politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz in serviciu agent politie

Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema:
Intr-o seara ma spre casa cu masina personala impreuna cu sotia mea.
Sotia mea conducea masina ,iar la un moment dat ne opreste un echipaj de politie fara nici un motiv nu incalcase nici o regula de circulatie . Dupa ce a legitimat-o a dat prin statie si a verificat corectitudinea datelor ,ele au fost ok .In tot acest timp am purtat o discutie cu agentul care ne-a oprit l-am intrebar care a fost motivul si nu a raspuns ,i-am spus ca voi ajunge pana la sefii cei mari pentru ca nu sunt corecti si opresc masinile fara motiv.Precizez ca nu era echipaj de rutiera iar in zi nu au fost cazuri exceptionale prin zona si ei aveau organizat vreun filtru.
Dupa 3 saptamani imi trimite acasa si mie si sotiei mele PV de contraventie , sotiei pentru neprezentarea actelor , si mie PV de contraventie ilizibil cu art.2 alin 1 din legea 61/1991 republicata si art.2 alin 31 desi nici macar nu ma legitimase , iar eu nici un moment nu am adus injurii nici unui agent dintre cei 3 care faceau parte din patrula.Mentionez ca cele 2 procese verbale au fost intocmite in lipsa si trimise dupa 3 saptamani de la data cand ne-am intalnit.
Vreau sa contest procesele verbale deoarece nu au fost intocmite de fata cu noi desi eram acolo.Nu au fost martori la acea ora desi agentul care a intocmit unul dintre PV a mentionat un martor dintr-o alta localitate probabil unul fictiv.
Cum as putea proceda sa contest PV apoi as dori sa fac cate o plangere l-a adresa ambilior agenti de politie pentru au facut un abuz in serviciu , nu au tinut cont de faptul ca aveam dreptul sa facem obectiuni la PV si pe deasupra in PV au mintit ca a existat martor , au mintit ca m-au legitimat, au incheiat procesele verbale in lipsa desi am fost acolo si nici un moment nu am refuzat ceva incalcand legea.
Mai mult la 5 zile acelasi agent de politie a oprit un coleg de-al meu si mi-a adus injurii (m-a facut prost si) i-a spus sa-mi transmita.Cum pot sa-l reclam si pentru aceste injurii.Vad ca agentii de politie incep sa profite de functia pe care o au.Unde anume trebuie sa ma adresez.Precizez faptul ca la Politia de unde sunt acesti agenti au mai facut si altii plangere dar nu s-a rezolvat nimic.Am vorbit si cu un procuror dar el a spus ca nu are rost sa fac plangere....E clar ca aici se acoprea unii pe altii.Unde trebuie sa ma adresez? La judet la DNA ca sa se faca dreptate?
Va multumesc.As vrea sa primesc cat mai repede niste raspunsuri ca sa pot contesta in termen .

Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 19:16, 21 Octombrie 2014
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatat si consemnat PV
In cuprinsul plangerii solicitati proba cu martori,respectiv sotie si martorul mentionat in PV
Mai mult la 5 zile acelasi agent de politie a oprit un coleg de-al meu si mi-a adus injurii (m-a facut prost si) i-a spus sa-mi transmita

Este hilara situatia oririi in traficc a unui conducator auto si transmiterea de date catre si despre terti contravenienti
Daca aveti probe temeinice/martori care sa va sustina afirmatiile puteti sesiza oficial conducerea autoritatii emitente a PV
DNA nu solutioneaza astfel de spete
instanta nu a acceptatca sotia sa depuna marturie ... ce sanse am sa invoc din nou acest drept? Au acceptatdoar aducerea martorului propus de politie acel martor fals pe care il folosescin majoritatea cazurilor.
Ce trebuie sa facsa demonstrz ca martorul minte deoarece am informatii ca de regula le da dreptate lor pentru a ne intimida....pe noi cetatenii?
Pot sa cer sa fie pus la test poligraf. De asemeni pot chema si pe agentul care a intocmit PV si sa dea declaratii cu testul poligraf?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Dinu2014, utilizator
Un coleg de servici a patit o chestie similara, s-a luat cu politstii in gura din acelasi motiv "de ce l-au oprit?", lui i-au dat avertisment si au lasat-o moarta (ambele parti). In cazul dvs. e din pacate mai aiurea,... martorul pe care l-au chemat este un "prieten" de-al lor folosit expres pentru astfel de situatii. Un om de-al lor care pentru serviciile aduse "se are bine cu politia" (stiu si eu o asemenea persoana, am avut treaba cu politia rutiera din orasul meu natal, au vrut sa il cheme ca martor si a refuzat pe motiv ca "mi-e prieten nu poate"). Din pacate politia mai foloseste si astfel de tehnici. Din proprie experienta va spun ca de obicei daca soferul nu incepe cu "De ce m-ati oprit?" si e totul in regula nu are probleme, (am auzit si de exceptii cand a dat de bizoni, chiar pe forum spuneau cativa)... da legea spune ca nu mai au voie sa opreasca aiurea dar ei oricand pot declara ca li s-a parut ceva dubios,... caz in care legea devine interpretabila in favoarea politistului. Aveti dreptate v-au oprit total aiurea cel mai probabil (am patit si eu si multi din cei care citesc postarea dvs.). Sa nu uitam totusi ca isi fac meseria (bine-rau cum o fac), legea e interpretabila (welcome to Romania), si e mai bine sa le prezentam actele, daca ei vorbesc frumos sa raspundem frumos si evitam astfel de situatii . In legatura cu martorul,.... mai bine chemati-l pe prietenul dvs ca martor sa declare ca "politistul v-a transmis prin el ca sunteti prost (din spusele dvs nu v-am facut eu sa nu se interpreteze)", desi si acolo e cu cantec,... Din pacate dupa mine cazul e pierdut. Nu am inteles din spusele dvs. daca v-au atacat si pe penal pentru ultraj sau doar contraventii? Daca e doar amenda asta e, este greu de contrazis PV-ul in sine daramite daca vine si cu martor (minicinos) la pachet,... Nu are rost sa va mai alarmati sa dati bani degeaba la avocati, instante etc., platiti si gata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda c.dumitrache c.dumitrache Buna ziua! Sotul meu venea spre casa (pe jos ca masina era in parcare)cand a vazut un radar (masina Logan alba neinscriptionata ca politie) si un nene oprit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie agent de circulatie, recuperare acte liviuggz liviuggz Salut, Conduceam masina pe un bulevard cunoscut din bucuresti si dintr-o data mi-au iesit in fata pe trecerea de pietoni doua persoane.am franat brusc fara ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi recuperez permisul inapoi acest fiindu`mi ridicat in mod abuziv ggabriell ggabriell Buna seara ma numesc Gabriel si am si eu o mare problema..sper sa nu va plictisesc.. asadar sa incepem.. In data de 03.11.2008 am venit din oras insotit de ... (vezi toată discuția)