avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua!
Sotul meu venea spre casa (pe jos ca masina era in parcare)cand a vazut un radar (masina Logan alba neinscriptionata ca politie) si un nene oprit (a mers tare probabil). Se vedea de la o posta ca politistii stateau la ,,ciupeala". Sotul meu incercand sa ajute , i-a sugerat omului in cauza sa le ceara politistilor ordinul de serviciu cum ca au voie sa stea la ora aia acolo (era 1 mai doar si targetul de amenzi trebuia atins) . Politistul enervat , l-a abordat pe sotul meu sa se legitimeze . Lui de obicei ii e frica de amenda asa ca s-a legitimat.Politistul in schimb nu s-a legitimat. Acum, sotul meu s-a trezit in posta cu o amenda de 1200 Lei ca nu s-a legitimat (atunci unde l-au gasit sa ii trimita amenda) si ca a adresat injurii echipajului de politie.Si abia pe amenda a aflat cum il chema pe politist. Cum o putem contesta adecvat tinand cont de faptul ca nu suntem asa priceputi cu legile codului rutier :)? Nu cumva domnul politist a facut un abuz in serviciu?

Ce ne sfatuiti sa facem?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
c.dumitrache, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:23, 10 Mai 2017
1. Sotul dvs. nu avea treaba cu ordinul de serviciu si nici macar nu a sugerat un lucru real, politistul nu e obligat sa arate contravenientului asa ceva si nici sa se legitimeze in fata sotului. E doar folclor de net.
2. Pe verso la PV de contraventie gasiti instructiunile minimale de contestare : depuneti o plingere contraventionala impotriva PV, la judecatoria indicata in PV de contraventie.
3. Motivul pentru care vi s-a intocmit PV nu are treaba cu "legile codului rutier".
4. Daca domnul politist a facut un abuz in serviciu ( nu am inteles fata de cine ? fata de soferul oprit sau sotul dvs. ?) acest lucru il va stabili instanta.
5. Primul motiv de cerere de anulare a PV intocmit pe numele sotului dvs. l-ati intuit foarte corect, cum adica nu s-a legitimat, din moment ce sunt trecute datele sale in document .
6. Alt motiv ar fi ca agentul constatator trebuie sa faca proba in instanta a faptului ca sotul dvs. a adresat injurii; inregistrare audio sau video, sau un martor deja mentionat in PV, care sa nu fie un coleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu agent politie Dinu2014 Dinu2014 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema: Intr-o seara ma spre casa cu masina personala impreuna cu sotia mea. Sotia mea conducea masina ,iar la un moment dat ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru consum de băuturi alcoolice în spații publice amariusc amariusc Buna ziua ! Am primit amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatii publice , ceea ce este adevarat , dar in sensul ca aveam o bere Neumarkt la 250 ml ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)