Buna ziua!
Sotul meu venea spre casa (pe jos ca masina era in parcare)cand a vazut un radar (masina Logan alba neinscriptionata ca politie) si un nene oprit (a mers tare probabil). Se vedea de la o posta ca politistii stateau la ,,ciupeala". Sotul meu incercand sa ajute , i-a sugerat omului in cauza sa le ceara politistilor ordinul de serviciu cum ca au voie sa stea la ora aia acolo (era 1 mai doar si targetul de amenzi trebuia atins) . Politistul enervat , l-a abordat pe sotul meu sa se legitimeze . Lui de obicei ii e frica de amenda asa ca s-a legitimat.Politistul in schimb nu s-a legitimat. Acum, sotul meu s-a trezit in posta cu o amenda de 1200 Lei ca nu s-a legitimat (atunci unde l-au gasit sa ii trimita amenda) si ca a adresat injurii echipajului de politie.Si abia pe amenda a aflat cum il chema pe politist. Cum o putem contesta adecvat tinand cont de faptul ca nu suntem asa priceputi cu legile codului rutier :)? Nu cumva domnul politist a facut un abuz in serviciu?
1. Sotul dvs. nu avea treaba cu ordinul de serviciu si nici macar nu a sugerat un lucru real, politistul nu e obligat sa arate contravenientului asa ceva si nici sa se legitimeze in fata sotului. E doar folclor de net.
2. Pe verso la PV de contraventie gasiti instructiunile minimale de contestare : depuneti o plingere contraventionala impotriva PV, la judecatoria indicata in PV de contraventie.
3. Motivul pentru care vi s-a intocmit PV nu are treaba cu "legile codului rutier".
4. Daca domnul politist a facut un abuz in serviciu ( nu am inteles fata de cine ? fata de soferul oprit sau sotul dvs. ?) acest lucru il va stabili instanta.
5. Primul motiv de cerere de anulare a PV intocmit pe numele sotului dvs. l-ati intuit foarte corect, cum adica nu s-a legitimat, din moment ce sunt trecute datele sale in document .
6. Alt motiv ar fi ca agentul constatator trebuie sa faca proba in instanta a faptului ca sotul dvs. a adresat injurii; inregistrare audio sau video, sau un martor deja mentionat in PV, care sa nu fie un coleg.
Amenda rutiera
pop andrei
Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)