avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda Administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda Administrativa

Am fost acuzat impreuna cu niste prieteni (aceastia au primit instiintare cu o amenda administrativa insa nu am mai luat legatura cu ei deoarece am vrut sa scap de anturaj) pentru o cauza penala si din cate mi-au spus ei si mi-sa spus si cand am fost la ultima declaratie la politie cu avocatul din oficiu am primit doar o amenda administrativa. Insa am 2 intrebari .
Eu nu am primit nimica acasa , o instiintare ceva si as vrea sa stiu unde pot vedea ce amenda am luat si pana cand o pot platii (stiam ca cea penala trb platita intr-un an dar aceasta nustiu) :sorry::sorry:#-o#-o#-o
Si a doua intrebare este daca va aparea in cazier aceasta amenda administrativa.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters302543 , utilizator 14:20, 27 Iulie 2014
amenda administrativa nu apare in cazier... doar cea penala sau condamnarile definitive la pedeapsa cu inchisoarea... si cea administrativa are ca termen de plata un an si daca nu o achitati merge la fisc
In primul rand trebuie sa primiti acasa ordonanta prin care s-a dispus NUP sau clasarea(daca este dupa 1.02.2014), dupa care aveti un termen de 20 de zile sa depuneti plangere la procurorul ierarhic superior daca solutia nu va convine. Punerea în executare a ordonanţei prin care s-a aplicat sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii se face după expirarea termenului de 20 de zile, iar dacă s-a făcut plângere şi a fost respinsă, după respingerea acesteia.
Distinsul domn avocat cred ca se referea la termenul de prescripţie a executării sancţiunilor cu caracter administrativ prevăzute în art. 18^1 şi în art. 91 din vechiul c.p. care este de un an.
Aveti posibilitatea sa mergeti la registratura Parchetului pentru detalii.



multumesc de raspuns domu avocat razvan , si daca nu o platesc in termenul asta mi-o pune la impozit la locuinta unde am facut buletinul ?
Da, se trimite la fisc.
am uitat sa va intreb ceva ma scuzati , si daca nu am primit nimica acasa , unde pot merge sa vad cat este ,adica pot verifica undeva si sa o platesc tot acolo ? cineva mi-a spus ca la circa financiara din galati sa incerc ca in judetul galati am buletinul

Alte discuții în legătură

Amenda judiciara platita - pot fi asociat unic intr-un srl? va rog urgent un raspuns myrali myrali Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Accident si consum de alcool dinumarius68 dinumarius68 Buna ziua ! cat dureaza ca procurorul sa-mi dea decizia , daca verdictul de la politest a plecat cu ``NUP``, mentionez ca are cateva luni bune..am facut ... (vezi toată discuția)
Amenda penala elena.20 elena.20 Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in ... (vezi toată discuția)