avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general preluare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

preluare firma

buna ziua, doresc sa preiau o firma infiintata acum 2 ani si sa devin actionar unic si administrator . firma a desfasurat activitate in aceasta perioada pe care eu o cunosc in mare. intrebarea mea este din punct de vedere finaciar- contabil cum pot sa ma lamuresc ca actele sunt in regula si depuse la zi! multumesc !
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 10:44, 15 Mai 2009
Efectuand un audit financiar in prealabil, care va releva toate eventualele nereguli existente. Oricum va recomand ca prin contractul de cesiune sa precizati expres ca va asumati mandatul de administrator de la data preluarii efectiva si ca nu va asumati raspunderea pentru cele intamplate in societate pana la preluarea acesteia de catre dvs.
Trebuie specificat ca trebuie sa aveti mare grija in momentul in care preluati o firma de la un alt asociat . Ca sa fiti sigur de acuratete cereti efectuarea unui audit statutar (financiar).De asemenea mai cereti si o fisa fiscala de la Administratia Financiara de care apartine , iar de la Registrul Comertului un Certificat constatator ca sa se verifice daca au fost depuse Situatiile financiare(bilantul contabil).
De asemenea in momentul cesionarii partilor sociale catre dumneavoastra mentionati ca nu sunteti raspunzator pentru actiunile care au avut loc inainte de cesiune.
Abia dupa ce va asigurati ca nu o sa raspundeti pentru faptele altei persoane , atunci faceti pasul.
Mult succes.
si un expert contabil poate sa va faca o astfel de verificare
Intra in competenta Expertului contabil :)
va multumesc pentru raspunsurile acordate. cum pot sa fac un audit financiar? cat dureaza ? ( firma este infiintata in 2007 ) cine il face ? si cat ma costa ?

Alte discuții în legătură

Ce raspundere am? inkasroro inkasroro Vreau sa preiau 95% din partile sociale de la un SRL cu unic asociat si sa devin administratorul firmei, preiau si toata raspunderea firmei? Daca peste 6 luni ... (vezi toată discuția)
Preluare spalatorie auto cluj-napoca cu datorii !!! lenart denes lenart denes Intentionez preluarea unei spalatorii auto (afacere cu personal , firma cu tot) , situat in parcarea unei SUPERMARKET din Cluj-N.. Firma are restante catre ... (vezi toată discuția)
Bilant 2009 princessmaya princessmaya Buna ziua.Am uitat sa depun bilantul pe 2008 si mi-am adus aminte ieri..cand am vazut amenda..Vroiam sa va intreb ce acte trebuiesc pentru a depune bilantul si ... (vezi toată discuția)