avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract agentie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract agentie

In situatia unui contract de agentie, care ar fi cea mai potrivita solutie pentru ca agentul sa fie sigur ca-si incaseaza comisionul?
Cel mai recent răspuns: monique27 , utilizator 11:09, 28 Iulie 2014
stipularea conditiilor in care trebuie platit/data pana la care trebuie platit... certitudini nu exista... comitentul trebuie sa plateasca, in conformitate cu dispozitiile contractului dar daca nu o face trebuie actionat in judecata, contractul de agentie fiind unul care da nastere la obligatii in sarcina ambelor parti... comisionul se plateste cel mai tarziu in ultima zi a lunii care urmeaza trimestrului pentru care se datoreaza. in contract trebuie evidentiate si obligatiile comitentului...
daca are contract si isi onoreaza obligatiile asumate, nu vad nici un impiediment in a incasa comisionul
ar putea fi o solutie, contractul de intermediere cu reprezentare iar in imputernicire sa se stipuleze ca plata sa se faca in contul acestuia, urmand ca acesta sa-si traga comisionul(remuneratia)? Contractul ar urma sa se incheie intre comitent si clientl final,de aceea cred ca totusi se impune un contract de intermediere.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
monique27, utilizator
Monique27: Vorbiti de un contract de agentie sau de un contract de intermediere? In calitate de jurist, probabil stiti deja ca nu e acelasi lucru. Agentia este o intermediere specifica careia i se aplica reguli stricte, iar contractul de agentie trebuie sa contina in mod obligatoriu, potrivit legii, anumite clauze privind comisioanele.
Esenta intrebarii consta in gasirea unei solutii practice de incasare a platii celui care mijloceste.Garantii nu exista,stiu, insa daca ar exista o practica care functioneaza, as fi fost interesata care este aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Contract comision agentie imobiliara Sweety Sweety Am nevoie de ajutor.. Cum pot anula un contract de comision cu agentia imobiliara,, daca tranzactia stipulata (vanzare cumparare apartament) nu poate avea loc ... (vezi toată discuția)