avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stat de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stat de plata

Buna ziua ,
daca angajatorul nu mi-a dat ststul de plata la semnat timp de 30 de luni si l-a semnat el in locul meu, deoarece ne-a diminuat timpul de lucru pe contracte fara ca noi , angajatii , sa stim, acum , ca vom merge cu el in instanta pentru a fi repusi in drepturile prevazute in contractele semnate de noi , putem sa cerem plata salariilor de pe statele de plata pentru care angajatorul nu are semnatura noastra???( adica nu are dovada platii salariilor). se poate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 28 Iulie 2014
Da, se poate face acest lucru in instanta.

Aveti grija la termenul de prescriptie al dreptului la actiune .
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate. - art.171 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Concediu doar in acte cristiansever cristiansever Buna ziua La inceputul acestui an am constatat ca in luna decembrie am fost in concediu dupa numarul bonurilor luate.se poate face ceva in acest sens ... (vezi toată discuția)
Plata salariu la incetare contract munca promocris promocris Am lucrat la o firma la care mi-a incetat contractul de munca din vointa lor. Problema este ca mai au sa-mi plateasca ultimele doua salarii si ma tot amana . ... (vezi toată discuția)