avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata drepturi salariale si retineri nejustificate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata drepturi salariale si retineri nejustificate din salariu

Buna ziua,

Firma la care lucrez activeaza in domeniul industrial si plateste un salariu fix plus un comision la vanzari si un bonus la cifra de afacere lunara.

In anul 2007, in urma vanzarii catre un client de mobilier industrial in valoare de cca. 100.000 euro, am incasat un comision diminuat iar bonusul pe cifra de afaceri nu l-am incasat deloc.
Am incercat sa rezolv aceasta situatie pe cale amiabila dar nu am reusit. Ce se poate face?

Datorita paranoiei acestui director (care este si el angajat ca si mine) acum sunt nevoit sa plec din firma. Mi s-a impus sa demisionez dar nu am acceptat. Acum este nevoit sa ma concedieze fiindca vrea sa scape neaparat de mine. Adevarul este ca si eu vreau sa plec pentru ca m-am saturat de lacomia si incompetenta lui. Trebuie sa mentionez aici ca au plecat din firma foarte multi colegi, din cauza acestui personaj.

Totodata, directorul firmei opereaza retineri nejustificate din salariu motivand ca s-a consumat prea multa benzina sau s-a vorbit mult la telefon. :stunned:

Astept cu interes opiniilel dvs. Multumesc! :D
Cel mai recent răspuns: mariuspe , utilizator 21:22, 14 Mai 2009
mariuspe a scris:

Bonusurile si comisioanele nu sunt stipulate in contract, ele au fost mentionate in niste fisiere excel si transmise pe mail.
Pot fi ele folosite in eventualitatea unei actiuni in instanta?


Am uitat sa mentionez faptul ca aceste comisioane sunt calculate automat de programul de contabilitate in functie de datele din acele fisiere excel. Numai ca dl. director nu le face cunoscute.

Eu primesc alta hartie. In cazul de fata, el (directorul) a calculat de mana comisionul pe care l-a vrut el.
Comision care nu corespunde cu cel din programul de contabilitate!

Deci, dovada calculului corect al comisionului exista in programul de contabilitate dar eu nu am acces.
Ma gandesc ca daca instanta il solicita, pot sa dovedesc foarte usor cum m-a fentat.
monya a scris:

mariuspe a scris:

Bonusurile si comisioanele nu sunt stipulate in contract, ele au fost mentionate in niste fisiere excel si transmise pe mail.
Pot fi ele folosite in eventualitatea unei actiuni in instanta?


aceste fisiere sunt semnate de angajator?? au stampila societatii???
ca daca nu.......nu au valoare


Sunt fisiere in format electronic.
Dupa opinia mea asa cum rezulta din ceea ce ati enuntat d-voastra., nu cred ca aveti prea mari sanse de a recupera sumele provenite din bonusuri si alte adugiri de natura salariala, nici macar pe cale judecatoreasca.
Daca insa acele retineri salariale, prevazute in CIM si actele modificatoare ale acestuia, nu s-au facut macar in temeiul ROI, fisa postului care face parte integranta din CIM, avand la baza un angajament de plata prin care sa va fi recunoscut debitul fata de societate, atunci puteti sa le recuperati prin instanta de judecata.
Din ce stiu eu, daca au semnatura electronica sunt valabile si in instanta.


Sunt fisiere in format electronic.



ma gandeam la varianta in care au fost scrise, imprimate, semnate, scanate si apoi trimise pe mail

Alte discuții în legătură

Lipsa unui contract de comision prichindelisor prichindelisor Ce sanse am sa recuperez niste bani care mi se cuvin din incheierea unor contracte realizate ca angajat al unei companii. Intelegerea a fost sa primesc un ... (vezi toată discuția)
Restituire bonus pe 6 luni prin oprire din salariu. este legal ce vrea să facă angajatorul? Mugureatz1 Mugureatz1 Buna ziua , Intampin o situatie in care angajatorul vrea sa imi recupereze retroactiv pe ultimele 6 luni bonusul din vanzari din realizarea targetului pe ... (vezi toată discuția)
O firma privata este obligata de vreo lege sa formuleze raspuns la o solicitare intr-un termen anume? nicoll2003 nicoll2003 Bun gasit ! Am si eu o intrebare: institutiile private (firmele private) sunt, la randul lor, obligate de vreo lege sa raspunda unei solicitari a angajatului ... (vezi toată discuția)