salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca are dreptul sa il detina ce pot face?
Nu gaseste certificatul de casatorie iar ex-sotul nu raspunde sau nu vrea sa clarifice daca are sau nu certificatul in posesie. Asa ca nu poate fi considerata chiar fapta penala.
Nu e o declaratie, e o simpla cerere completata pe un formular
Vechiul certificat a fost…………………………………….în următoarele împrejurări
( pierdut, furat, deteriorat, predat pentru anulare)
…………………………………………………………………………………………………………...
Data ……………………
Nu pericliteaza nimic.
Poti scoate duplicat dupa certificatul de casatorie daca nu il ai si iti trebuie sau dupa cel de nastere.
Chiar e pierdut pt doamna, cum l-a lasat la tata in casa, putea sa il uite in gara.
Deci copilul va avea un certificat la tata si un duplicat la mama. Totul perfect legal.
Cam la asta se rezuma totul, nu? :) Foarte interesant, sincer. Chiar sunt curios ce o sa faca userul la Starea civila.
CEre un duplicat al certificatului dupa actul nasterii... totusi, de acord, nu cerem certificate de fiecare data cand un parinte a luat copilul si l-a adus peste 3 zile fara certificat sau carnet de note.
Trebuie oricum clarificata locuinta minorului, motiv pentru care se poate trece un capat de cerere privind predarea certificatului de nastere.
Recomand asta pentru ca declaratia privind "nu stiu unde e" e mincinoasa si nici nu clarifica situatia intre parti privind care parinte asigura locuinta, care plateste pensie, care il viziteaza etc.
Pentru ca e oricum mai indicat sa se stabileasca aceste aspecte si partile par a nu ajunge acolo, regretand eventual mai tarziu... mai degraba fac totul acum.