avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Solicitare informatii la starea civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Solicitare informatii la starea civila

Buna ziua,

De doua luni incerc sa aflu motivul concret pentru care a fost eliberat un "duplicat" al unui certificat de nastere. Am primit in doua randuri acelasi raspuns care ocoleste raspunsul la intrebarea mea. Mai are rost sa insist sau trebuie mers in instanta ? Si daca pot sa ocolesc instanta de judecata, ce temei legal ar trebui sa invoc pentru a-i determina pe cei de la starea civila sa-mi raspunda punctual la intrebarea aratata mai sus.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zenovius , utilizator 11:03, 16 Decembrie 2014
Le cereti sa va zica ce dvs stiti deja si nici nu va e de folos raspunsul.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns dar, cu scuzele de rigoare, ocoliti subiectul. Am postat subiectul de mai sus pentru un raspuns concret.

Va multumesc.
De unde am putea sti noi care a fost motivul concret? Nu aici a fost depusa cererea de eliberare a unui nou certificat. Putem doar banui ca a fost pierdere. Sau furt, dar mai putin probabil.
Cititi art.147,155,158 din HG 64/2011. Poate va luminati singur.
Buna seara,

Cu tot respectul, fie nu reusesc sa ma fac inteles, fie lucrati la Starea civila sector 1 ! :-) Intrebarea mea era: " ...ce temei legal ar trebui sa invoc pentru a-i determina pe cei de la starea civila sa-mi raspunda punctual ... ".

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Certificatul de nastere in mai multe exemplare? zenovius zenovius Buna ziua, Intrebarea este cea din subiectul postarii: in ce temei legal (daca exista) pot \\"convietui\\" doua exemplare ale aceluiasi certificat de ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii si uz de fals 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Cum se pedepseste fapta de a cere la Starea Civila un duplicat dupa Certificatul de Nastere spunand ca cel vechi a fost distrus in inundatie? In ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)