avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Solicitare informatii la starea civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Solicitare informatii la starea civila

Buna ziua,

De doua luni incerc sa aflu motivul concret pentru care a fost eliberat un "duplicat" al unui certificat de nastere. Am primit in doua randuri acelasi raspuns care ocoleste raspunsul la intrebarea mea. Mai are rost sa insist sau trebuie mers in instanta ? Si daca pot sa ocolesc instanta de judecata, ce temei legal ar trebui sa invoc pentru a-i determina pe cei de la starea civila sa-mi raspunda punctual la intrebarea aratata mai sus.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zenovius , utilizator 11:03, 16 Decembrie 2014
Buna dimineata,

Este in grija mea de trei ani si jumatate, iar acum sunt in proces pentru stabilirea domiciliului copilului, eu avand atributul de "parat".

Multumesc.
In fata instantei orice institutie este obligata sa depuna copii dupa documentele care au stat la baza eliberarii unor acte.Dvs.personal nu are de ce sa se disculpe institutia deoarece inca nu v-a adus niciun prejudiciu. Nefiind in posesia unei hotarari definitive de incredintare a copilului dvs. e de la sine inteles ca mama are aceleasi drepturi ca si dvs. asupra copilului si deci implicit asupra actelor acestuia. Daca ati fi anuntat institutia in scris inainte ca sotia dvs. sa solicite eliberarea certificatului copilului ati fi avut o scuza pentru a-i trage la raspundere, acum insa este prea tarziu. Trebuie sa va impacati cu ideea, eventual odata cu incredintarea copilului dvs. de catre instanta puteti sa solicitati si punerea in vedere sotiei de a va preda certificatul de nastere a copilului fiind ultimul eliberat.
Buna dimineata,

Este evident ca nu reusesc sa ma fac inteles ... sau ar mai fi calea instantei, se pare.
Multumesc pentru toate raspunsurile.
Topic inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de nastere in mai multe exemplare? zenovius zenovius Buna ziua, Intrebarea este cea din subiectul postarii: in ce temei legal (daca exista) pot \\"convietui\\" doua exemplare ale aceluiasi certificat de ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii si uz de fals 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Cum se pedepseste fapta de a cere la Starea Civila un duplicat dupa Certificatul de Nastere spunand ca cel vechi a fost distrus in inundatie? In ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)